Hürriyetçi Eğitim Sen’den Zam Oranı Tepkisi

Hürriyetçi Eğitim Sen yöneticileri, Erdoğan tarafından bugün revize edilen memur zam oranına ve yetkili sendikaya tepki gösterdiler.

Hürriyetçi Eğitim Sen’den Zam Oranı Tepkisi

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu ve Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, AKP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün revize edilen memur zam oranına ve yetkili sendikaya tepki gösterdiler.

Genel sekreter Hasanpaşaoğlu; “Ölümü gösterip sıtmaya razı olanların sendikasıdır; Memur Sen. % 5 ek zam için sevinç çığlıkları atanların memuru anlaması da, temsil etmesi de mümkün değildir. Halen bu yapıya üye olup destek verenler, “geçinemiyoruz, faturalarımızı ve kiramızı ödeyemiyoruz” diye dert yanmasınlar.” derken, Genel Başkan Kuruoğlu ise “Dün kamu çalışanları %25 artışa çok sert tepki verdi. Bugün zam %30’a çıktı. Bu zam oranı da yetersiz ve taleplerden çok uzak. Tepkimizi göstermeye hep birlikte devam edersek yine geri aldım atacaklardır. Oluşan güçlü tepki sonucunda, memur ve emekli zammının 5 puan artırılarak %30’a yükseltilmesi olumludur, ancak önümüzde %55’lik asgari ücret artışı, %122,93’lük y. değ. oranı varken, kabulü zordur. Bu durumda tüm memur ve emeklilere +2000 TL seyyanen zam şart olmuştur. Siyasetçilere alkış tutan, tribünlere oynayan sendikacılığın bedelini her yıl sefaletle ödüyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak ama fakat lakin demeden İş Bırakma Eylemine hazırız. Tüm kamu çalışanları sendikasını zorlamalıdır.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER