Hürriyetçi Eğitim Sen’in anketinden ‘hayır’ çıktı

Hürriyetçi Eğitim Sendikası, Kocaeli Üniversitesi’nin personele sunduğu banka promosyon teklif araştırmasıyla ilgili üyelerinin fikrini almak için bir anket yaptı. Düzenlenen anket sonucuna göre çalışanların, teklif edilen promosyon teklifine ‘hayır’ dediği açıklandı.

Hürriyetçi Eğitim Sen’in anketinden ‘hayır’ çıktı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), bünyesindeki personelin banka promosyonu konusuyla ilgili geçtiğimiz günlerde üniversite personeline, bir teklif taslağı da içeren araştırma anketi düzenlemişti. Bu araştırmayla ilgili Hürriyetçi Eğitim Sen Üniversite Baştemsilcisi Doç. Dr. Ali Talip Akpınar ve Kocaeli Şube Başkanı Dr. Süleyman Pekin bir basın açıklaması yaptı. KOÜ yönetiminin düzenlediği araştırma anketi hakkında kendilerinin de bir anket yaptığını kaydeden sendika yöneticileri şu açıklamalarda bulundu: “Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, Kocaeli Üniversitesi çalışanlarının yılan hikayesine dönen banka promosyonlarıyla ilgili farklı görüşlerini almak için hazırladığımız anketimiz 3 Şubat 2023 saat 14:00 itibariyle sonuçlanmıştır.

PERSONELİN YÜZDE 96’SI KARŞI ÇIKTI

Anketimize göre Kocaeli Üniversitesi çalışanlarının yüzde 96,2’si, KOÜ Rektörlüğü’nün 18 bin TL peşin, bin TL para puan ve 6 ay sonra bin 250 TL para puan olmak üzere taksitli 20 bin 250 TL ödenmesine ilişkin Ziraat Bankası’yla promosyon anlaşması yapmasına karşı çıkmıştır. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi çalışanlarının yüzde 76,5’i, cezai şartın 3 bin 500 TL’ye düşürülerek promosyon önerisinin iyileştirilmesine rağmen Ziraat Bankası’yla promosyon anlaşması yapılmasını kabul etmemekte. Diğer yandan Kocaeli Üniversitesi çalışanlarının yüzde 68,1’i, Ziraat Bankası’na cezai şart ödenmeksizin, KOÜ Rektörlüğü’nün Aralık 2023’te başlamak üzere tüm bankaların katılımına açık ekim ayında promosyon ihalesi yapmasını istemektedir.

ÜNİVERSİTENİN ANKETİ ŞÜPHELİ

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün daha önce yaptığımız çağrıları dikkate alarak çalışanlarının görüşlerini almak üzere anket yapmasını olumlu buluyoruz. Buna rağmen tek soruluk anketin evet-hayır şeklinde iki seçenekli olmasının yanı sıra, işçi kadrosunda olanlar ile güvenlik görevlilerinin EBYS veya kurumsal e-posta hesapları olmaması nedeniyle ankete katılımların az olması, anket sonucunun sıhhiyeti adına şüphelidir. Ayrıca üniversite çalışanlarının önemli bir kısmı, promosyon ödemesinde para puan kullanılmasını uygun bulmamakta. Ziraat Bankası’ndan kredi kartı olmayanların para puan yüklemesinin nasıl yapılacağı da belirsiz. Rektörlüğün, yaptığımız anketten faydalanmasını umuyor ve promosyon konusunda çalışanların lehine karar vereceğini umuyoruz. 

Özgür Kocaeli Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER