"İFTİRALAR ALGI OPERASYONUDUR"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Anadolu Ajansı Muhabirine verdiği özel demecinde çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte o haber:

"İFTİRALAR ALGI OPERASYONUDUR"
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Fuatavni" isimli Twitter kullanıcısını seçim güvenliğine ilişkin iddiaları için "Bu tamamen bir iftira ve kumpastır. Burada Memur-Sen özellikle hedef seçilmiştir. Twitter'da ismi geçen bazı kişiler, sendikamızın üyesi olan ama sandıklarda görevi bulunmayan kişilerdir" dedi.
Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fuatavni"nin Twitter fenomeni değil bir Twitter müfterisi olduğunu ifade ederek, gerçek kimliği belli olmayan bu kullanıcının 7 Haziran seçimleriyle ilgili son tivitlerinde Memur-Sen'i hedef göstermeye çalıştığını söyledi.
Sandık kurulu başkan ve üyelerinin YSK tarafından kurayla belirlendiğini ifade eden Yalçın, bu seçimde ve görevlendirmede memur sendikaların hiçbir işlev ve belirleyiciliğinin olmayacağını vurguladı.
Bazı çevrelerin sosyal medya üzerinden yaptıkları iftiralarla seçim sürecinde bir algı oluşturulmak istediğine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:
"Tüm bunlar, hizmeti hezimete, cemaati cerahate dönüştüren bir yapının, seçim sonrasında başlatacağı yeni bir tartışma alanı için şimdiden malzeme depolamasıdır. Bu tamamen bir iftira ve kumpastır. Burada Memur-Sen özellikle hedef seçilmiştir. Twitter'da ismi geçen bazı kişiler, sendikamızın üyesi olan ama sandıklarda görevi bulunmayan kişilerdir. Yayınlanan listedeki 25 kişiden 15 kişi sandık görevi bulunmayan kişi olmasına rağmen sandık görevlisi olarak ifade edilmiş ve isimlerinin yanına sendika adları yazılmıştır. Bu bir algı operasyonudur, bu Memur-Sen ailesini hedef alma, bizim üzerimizden seçim sonrasında bir tartışma tetikleme hadisesidir."
Yalçın, sandık görevlerinde, kişilerin sendikal üyeliğine ve konumlarına bakılmaksızın taleplerinin dikkate alındığını belirterek, "Böyle bir ortamda sendikayı bir araç olarak koyarak, sendika üzerinden bir operasyona girişilmiştir. Bunu asla doğru bulmuyoruz. Bu iftirayı, bu kumpası bugünden deşifre ediyoruz. Paralel tezgah seçim sürecine ilişkin yeni bir algı operasyonu üzerindedir. Memur-Sen üyesi olduğu halde sandık görevleri bulunmayan isimlerin özellikle yazılmasıyla sandık görevlilerin tamamı bunlardan oluşmuş gibi algı operasyonuna girilmiştir. Buna sessiz kalmayacağız, üyelerimizin haklarını koruma adına yasal işlem başlatıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu da yayımlanan listeler üzerinden bizim yaptığımız tespitleri yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir" dedi.
-"Memur-Sen her zaman dalga kıran görevi yapmıştır"
Memur-Sen'in 900 bine yaklaşan üye sayısıyla tüm memurlarının yaklaşık 3'te 1'ini temsil ettiğini bildiren Yalçın, "Dolayısıyla memurlar görevlendirilirken, bunların içerinde Memur-Sen'e bağlı bir sendikaya üye birisinin olmaması zaten bir tezgah, bir kumpas demektir. Twitter müfterisi tarafından Memur-Sen'in hedef alınmasının altında yatan neden, Memur-Sen'in bu ülkede vesayet iklimini tahkim etmek isteyenlere karşı her zaman dalga kıran görevi yapmasıdır. Ülkede son 10 yıllık süreçte gerçekleştirilen irili ufaklı darbe girişimlerinin tamamında millet iradesini yanında yer almasıdır. Bu ülkede demokrasinin kurumsallaşmasını, her 10 yılda bir darbe geleneğinin papucunun dama atılmasını istemesidir. Memur-Sen, Ortak Akıl mitingleriyle alanlara inmesidir, Milli İrade bildirileriyle kamu vicdanının, toplum vicdanının sesini dillendirmesidir" diye konuştu.
-"Görevli değilim sade bir vatandaş gibi oyumu kullanacağım"
 
"Fuatavni" isimli Twitter kullanıcısının yayımladığı listede sandık görevlisi olduğu iddiasıyla adı bulunan Bilecik Fen Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsmail Tetik, 7 Haziran'daki seçimlerde herhangi bir görevinin bulunmadığını belirterek, "Seçimde görevli değilim, o gün sade bir vatandaş gibi oyumu kullanacağım. Listede adımın sandık görevlisi olarak yazılı olması yalan ve yanlış bir bilgi" değerlendirmesinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER