İĞNE DELİĞİNDEN İP GEÇİREN ADAM VE İLKSAN GERÇEĞİ

İLKSAn üyesi sınıf öğretmeni Ahmet Aksoy İLKSAN'ı anlattı.

İĞNE DELİĞİNDEN İP GEÇİREN ADAM VE İLKSAN GERÇEĞİ

Günlerini gecelerine katıp acaba İLKSAN’ı nasıl itibarsızlaştırırız diye mesai sarf eden bazı kişiler, ortada tutarlı bir şey bulamayınca gene eski defterleri karıştırmışlar, 2 kere 2 kaç eder bilmedikleri için öğretmenlerin enflasyon farklarından doğan haklarını savunamayanlar, iktisat ve işletme profesörleri edası ile İLKSAN bilançolarını yorumlayıp, sandığın yöneticilerine ders vermeye kalkmışlardır. Müsaade ederseniz bu arkadaşların nasıl bir yolda olduğunu kıssadan bir hisse ile anlatalım; Vakti zamanında bir padişah, ülkesinin en hünerli sanatkârlarını sarayında ağırlamak istemiş, En hünerli sanatkâra 5 kese altın vaat etmiş padişah, her bir yöreden yüzlerce sanatkâr icabet etmiş bu davete, herkesin ayrı bir hüneri varmış, ancak biri varmış ki o güne dek eşi benzeri görülmemiş bir yetenek sahibiymiş, iğne deliğinden bir ipi, bir atışta 10 metreden geçirebiliyormuş, hüner gösterme günü gelmiş, Padişah divanında adam geçmiş karşıya, İğneyi 10 metre ötede tutmuşlar, adam on metre beride, deliği nişanlamış, İpliği atmış, iplik iğne deliğinden bir seferde geçmiş. Padişah çok şaşırmış adamın bu yeteneğine, yanına çağırmış ve bu beceriye nasıl sahip olduğunu sormuş, adam padişahın takdirini kazanma hevesi ile "ta evvelden beri çok çalıştım hükümdarım! iğne deliğinden ipliği 10 metreden geçirebilmek için, çocukluktan beri gecemi gündüzüme katarak çok çalıştım." demiş. Padişah emir vermiş adamlarına; "Tez bu yiğide 5 kese altın verile!" demiş. Adam çok sevinmiş sevinmesine ama padişahın devam eden sözüyle, sevinci kursağında kalmış; "Sonra da, sırtına 50 kırbaç vurula!" demiş padişah hiddetle, adamın korkudan dili tutulmuş. Konuşamıyormuş da "neden bu ceza?" diyen gözlerle padişaha bakıyormuş. Padişah demiş ki: "Söz verdiğim için, bu becerin sebebiyle, sana 5 kese altını veriyorum. Bu yaptığın ne sana, ne de insanlığa yarar sağlar. Gereksiz ve faydasız bir beceri geliştirmek için, boşa vaktini tüketmişsin. Sırtına 50 kırbaç cezası da bunun için!" demiş.
 
Kurulduğu günden bu yana tam 73 yıldır demokratik seçimlerle işbaşına gelen Yöneticilerle yönetilen İLKSAN’ın seçimlerinde aday olmayı gözlerine kestiremeyen bu nedenle de aşağılık kompleksi sendromuna tutulan bu kişiler, İğne deliğinden ip geçiren adam misali, gece yarılarına kadar Hamamönünde çalışıp İLKSAN’a atacak çamur bulma derdine düşmüş, tabii atacak çamur bulamayınca bu sefer çamur imal etme işine girmişlerdir.
 
Değerli Meslektaşlarım,
 
İLKSAN 73 yıldır, öğretmenden aldığını öğretmene dağıtan bir kurum, dünyada birçok şekli bulunan Teacher Foundationorganizasyonlarının Türkiye’de ki uygulama örneği, destekleyici bir emeklilik ve yardımlaşma örgütüdür. 73 yıldır İyi günde ve kötü günde Öğretmenin yanındadır İLKSAN, zaten o yüzdendir ki meslektaşlarımız sandık başına gidince hizmeti takdir etmekte, emaneti ehline teslim etmektedir.
 
Bugün birçok finans kurumunu kıskandıracak kadar sağlam bir aktif likidite varlığa sahip olan İLKSAN, öğretmenlerimize haftanın 2 günü ortalama 7,5 milyon, ayda ise ortalama 30 Milyon borç para vermektedir. İlgili yönetmelik gereği en büyük 5 bankanın uyguladığı faiz ortalamasından %32 indirimli olarak borç veren İLKSAN, bir taraftan öğretmenlerimizin finans ihtiyacını karşılarken, diğer yandan üyelerinin birikimlerini enflasyona karşı koruyarak, sandığın aktüerya dengesini korumaktadır.
 
Gecesini gündüzüne katarak İLKSAN’a atacak iftira arayan bazı kişiler gayet iyi bilmektedir ki Dünyanın en büyük bankası dahi, bütün müşterilerine, bırakın 1 ayı 1 yılda bile bütün mevduatını ödeyemez, Banka ve Finans Kurumları, Sandıklar ve Biriktirme Fonları, Varlıklarının bir kısmını LİKİT bir kısmını ise Yatırım kalemlerinde tutarlar, İLKSAN’ın mevcut likitleri bugün emekli olan öğretmene yarın ödeme yapacak kadar, bugün borç isteyene 2 işgününde finansman sağlayacak kadar sağlamdır. İLKSAN mevcut likit varlıkları ve gayrimenkulleri ile Öğretmenden aldığını kuruşu kuruşuna değerlendirmekte ve günü geldiğinde öğretmene ödemektedir.
 
İLKSAN’da ki her kuruşumuz 4357 Sayılı kanun gereği Türkiye Cumhuriyetinin garantisi altındadır, Vekâleti olmayan avukat gibi saçma sapan iddialarla uğraşacağınıza, verilmeyen enflasyon farkları ile atamalardaki usulsüzlüklerle, eğitim emekçilerinin içine düştüğü geçim sıkıntısıyla, ek ders ücretlerindeki adaletsizliklerin giderilmesiyle, öğretmenlerin emeklilik haklarının iyileştirilmesiyle, sağlık ve güvenlik personeline tanınan yıpranma payının ilkokul öğretmenlerine de kazandırılmasıyla ve öğretmenin birçok eksiği bulunan özlük haklarının mücadelesi ile uğraşın. Size söz veriyoruz bu hakların mücadelesini verdiğinizde sizin yanınızda olacağız, yok bu asli işleriniz dururken, Kanun gereği Devletimizin garantisi altında olan İLKSAN aidatlarını koruma bahanesi ile iftira ve yalan dolan işleri ile uğraşırsanız da hep karşınızda olacak ve sizi hem eğitimcilere hem de aziz milletimize, iftiracı, yalancı düzenbazlar olarak ifşa edeceğiz, sizi ve Hamamönünde mal sahibi olan iki isimli arkadaşınızı…..
 
 
AHMET AKSOY
İLKSAN ÜYESİ
SINIF ÖĞRETMENİ
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yalçın boyukcatak
yalçın boyukcatak - 8 yıl Önce

5 yılım dolmadi diye paradan el koyan bir ilk san hakkım haram olsun

SIRADAKİ HABER