İHANETİ GÖR , KARARINI VER !

 İHANETİ GÖR , KARARINI VER !
15 Şubat 1999 : İmralı canisi,bebek katili, teröristbaşı-paketlenmiş bir vaziyette- Kahraman Türk Ordusu’na mensup vatanperver bordo bereliler tarafından  Türkiye’ye getirildi. “İbret almak” adına, konuyla ilgili yazıdan bir bölümü dikkatlerinize sunmak istedim:
    15 yıl önce bugün Öcalan yakalanmıştı. O günlerden bugüne çok şey değişti. Öcalan’ın yakalandığı zaman ilk konuşmaları herkese ilginç gelmişti hatırlayalım:
  “Ben ülkemi severim. Annem de Türk’tü.
   Devlet görevlisi: Biraz daha yüksek sesle konuşabilir misin?
  Abdullah Öcalan: Bir hizmet imkânım olursa yaparım. Onun dışında bana bir şey söylemeyin. Hizmet gerekirse yaparım.
   Devlet görevlisi: Sorulara cevap verirsen, hizmet yapmış olursun. Yüzünü gözünü silelim eğer rahatsız oluyorsan.
  Abdullah Öcalan: Türkiye’ye dönünce hizmet edeceğim. Fırsat verirseniz, hizmet ederim. Bunları, halkın içinde konuşuyorum. Başka bir şey de konuşmam. Bir hizmet imkânım varsa, ben inanıyorum vardır, daha üst düzeydekilere de bildirirsek, ben hizmeti seve seve ederim. Ben hizmet edeceğim. Çok iyi edeceğim.
   Devlet görevlisi: Şimdi bak kaydediyoruz, senin şeylerini.
   Abdullah Öcalan: Yayınlayın. İşkence etmediniz, benim içimden geliyor. Ama ben gerçekten söylüyorum. Türkiye’yi seviyorum. Ve Türk halkını da seviyorum. Onlar için iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Fırsat verilirse yaparım…..”  ( İsmail ŞAHİN, Yeniçağ- 16.02.2015 00:00 )
     Neredeeeen,nereye?
    Teröristbaşı’nın 16 yıl önce söyledikleri ve ruh hali ile şimdiki durumunu-kısaca- özetlemek gerekirse şunları söyleyebiliriz:
   1)AKP; bitmiş, tükenmiş,korkak,itirafçı bölücübaşına can suyu oldu.
   2) Bebek katiline itibar kazandırma adına, atılması gereken bütün adımlar atılıp ilgili yasal düzenlemeler bir bir Gazi Meclis’ten-AKP marifetiyle-çıkarıldı.
  3) Çözülme ve ihanet süreci;“Kürt açılımı”adıyla başlatıldı.Sonradan bu sürece; Demokratik açılım,Barış ve Kardeşlik Projesi,Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi,Barış Süreci,Çözüm Süreci,…adları verildi.
  4) İmralı canisinin bütün talepleri; siyasî irade tarafından-adeta-emir telâkki edilip bir bir yerine getirildi.
  5) Verilen her taviz, yeni tavizlere kapı açtı. PKK istedi,AKP verdi;PKKistedi,AKP verdi de verdi….
    Gelinen Nokta:
   Cennet vatanımızın bir bölgesi, bölücü terör örgütü PKK’nın insaf ve kontrolüne terk edildi.Kandan beslenen bölücü terör örgütü militanları o bölgede; a) “Vergi”adı altında,haraç topluyor. b) Mahkemelerini kurup yargılama yapıyor.c) Kürtçe eğitim-öğretim yapan okullar açtılar. ç) Vali ve kaymakamlarını atadılar. d) Asker ve polisimize; sokağa çıkma yasağı koyduklarını ilan ettiler.e) Her fırsatta Atatürk anıtlarını,yakıp yıkıyorlar.f) Bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrağını; askerî birliklerimizin bulundukları yerlerdeki gönderden dahi indirip yakarak kendi paçavralarını astılar……
 
 
 
 
 
 
 
   Görüldüğü üzere;ihanet saymakla,yazmakla bitmiyor…Sözün özü : İHANET SIRADANLAŞTI; HAİNLER, KAHRAMAN MUAMELESİ GÖRÜYOR;HUKUK,KATLEDİLDİ,…..
MİLLÎ BİRLİĞİMİZ KURŞUNLANDI, BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZ YARA ALDI,…
    AKP Hükümeti’nin bütün gayreti, gerçekleri “ters yüz”edip “ihaneti,zilleti,mağlubiyeti; fazilet, başarı, zafer” gibi yutturmaya yöneliktir.Bu, beyhude bir çırpınıştır. Atalalarımız ne güzel ifade etmiş :Mızrak, çuvala sığmaz. Güneş, balçıkla sıvanmaz. Takke düştü,kel göründü…..
    İşte gerçek:
    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Demokrasi, özgürlükler konusunda adım atmak yerine ’güvenlik paketini de getireceğiz, çözüm sürecini de ilerleteceğiz’ diyen bir hükümet, çözüm sürecinde demek ki bizimle ayrı noktada düşünüyor. Hükümet bu konuda yanlış yapıyor" dedi.    HDP Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Çözüm sürecine ilişkin açıklama yapan Demirtaş, "Çözüm süreciyle ilgili silah bırakma, silahsızlanma tartışması yürütülüyor ancak 10 maddelik hükümetin ev ödevi var. Bu da İmralı’da konuşulmuş. Bunu neden söylemiyor Başbakan, bunu yazıp çizmiyorlar. ’Bu 10 maddede mutabakat sağlanırsa en kısa zamanda silahsızlanmayla ilgili adımlar atılacak’ diye bir görüşme, bir konuşma var. Fakat hükümet bu 10 maddeyi hiç ağzına bile almıyor, hükümet adına yazıp çizenler de bu 10 maddeyle ilgili bir şey söylemiyor" diye konuştu.  ( Milliyet- 17 Şubat 2015 - 16:05)
 
    Demirtaş’ın hükümete “ev ödevi” olarak verdiği 10 madde:
Seçimden önce:
* İzleme Komitesi’nin oluşturulması.
* Bebek Katili’ne sekretarya görevi yapacak mahkumların İmralı’ya sevki.
* TBMM’de 8 komisyon kurulması.
* Hasta teröristlerin tahliyesi ve yurt dışındaki PKK’lıların yurda serbestçe dönüşlerinin sağlanması, ayrıca batı illerindeki cezaevlerinde bulunan teröristlerin bölgedekilerine nakli.
* TMK ve CMK ile Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması.
Seçimden sonra:
* Yerel yönetimlere özerklik.
* Bebek katili Abdullah Öcalan’ın da yararlanacağı genel af.
* Eve dönüş yasasında değişiklik yapılarak pişmanlık koşulunun kaldırılması.
* Kürtçe’nin ikinci resmi dil olarak tanınarak zorunlu eğitime alınması ve anayasadaki vatandaşlık tanımının değiştirilmesi.
* Öcalan ve Kandil’deki üst düzey yöneticileri de dahil olmak üzere tüm teröristlere siyaset yolunun açılması.
Akil Adamlar heyetindeki isimlerden gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, hükümetin hasta teröristlerin tahliyesi ile ilgili çalışma yaptığını açıkladı. Adli Tıp Kurumu’nun sorunu tıkadığı görüşünün hükümette hakim olduğunu anlatan Taşgetiren, “Adli Tıp Kurumu ile o konunun hızlanması noktasında yeterli uyum sağlanamıyor. Dolayısıyla hasta mahkumlar konusu henüz çözümlenmiş değil” dedi. Taşgetiren, Yerel yönetimlere özerklik konusunun da pazarlık konusu olduğunu ifade etti.(Yeniçağ-19.02.2015 00:10)
    Değerli dostlar !
   Hepimizin bildiği, gördüğü,şahit olduğu,yaşadığı gerçekleri-bir kez daha-sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum. Gerçekleri“yok”saymanın, görmezden gelmenin,“üç maymunu oynamanın”bedeli çok ağır, çok büyük  olur.
   Türk devleti ve Türk milleti için büyük bedeller ödeyen kahraman ecdadımız ve şehitlerimize lâyık olmak için;ihanetin farkında olup Türk devleti,Türk milletinden yana tavır koyma,millî duruş sergileme mecburiyetimiz vardır. Biz sahip olursak bu vatan, batmayacaktır.
                                                                                                    28.02.2015
             
 
                                                                    
Ali BENLİ

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER