İl Dışı Kontenjanları Artırılmalıdır

Öğretmenlerin il dışı atama takvimi ertelenmiştir. İller arası yer değişikliğinde normların az gösterilmesinden dolayı, tayin isteyen öğretmenler yer değiştiremediğinden mağdur olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, il dışı tayinlere esas kontenjanların artırılmasını istedik.

 İl Dışı Kontenjanları Artırılmalıdır
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 26. maddesinin ikinci fıkrasında, “Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler”, aynı maddenin yedinci fıkrasında, “Yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunan öğretmenlerin atamaları, alanlarındaki norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır” hükümleri yer almaktadır.

 

Yönetmeliğin “Hizmet Bölgeleri” başlıklı 46. maddesinin birinci fıkrasında ise, “Öğretmen ihtiyacı, coğrafi durum, ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi, ulaşım şartları ile hizmet gereklerinin karşılanması yönünden benzerlik gösteren iller gruplandırılarak Türkiye üç hizmet bölgesine ayrılmıştır…” hükmü bulunmaktadır.

 

3. Hizmet Bölgesi’nde uzun yıllar çalışarak, 1 ve 2. Hizmet bölgelerindeki illere yer değişikliği için başvuran öğretmenlerin, iller arası yer değişikliğinde normların az gösterilmesinden dolayı, uzun yıllar çalışmış olmalarına rağmen iller arası yer değişikliği işlemleri gerçekleştirilememektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazılı müracaatta bulunarak, 3. Hizmet Bölgesi’nde uzun yıllar görev yapan öğretmenlerin 1 ve 2. Hizmet bölgelerindeki illere atanabilmeleri için iller arası yer değiştirme döneminde branşlar bazında daha fazla kontenjanın ayrılması konusunda gerekenin yapılmasını istedik.

 egitimbirsen.org.tr



Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER