İL MEM YARDIMCISINDAN ADAY ÖĞRETMENLERE HAKARET !

İL MEM YARDIMCISINDAN ADAY ÖĞRETMENLERE HAKARET !
KADİR EFENDİ BU HİÇ OLMADI
Malumunuz olduğu üzere ilimiz merkezinde 204 aday öğretmenimiz bulunmaktadır. Değişik illere atansalar da eylül ayına kadar bu arkadaşlarımız ilimizde bulunacaklardır. Aday öğretmenlerimize danışman öğretmen görevlendirmesinde adaletsiz ve hakkaniyetsiz uygulamalarıyla  adından çok bahsettiren, kulağını çok çınlattığımız İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Songüt, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde aday öğretmenlerimize ahlaksızca ifadeler kullanmıştır.
Hafta sonu yapılacak olan sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler, sistem üzerinden başvuru yaparlar. Sistem üzerinden kendilerine de başvuru hakkı verilen aday öğretmenlerimiz gerekli işlemleri yapmış ve sınav görev hakkını almışlardır. Kadrolu öğretmen olarak atanan her öğretmen gibi bu arkadaşlarımızın da sınav görev hakkını engellemek kimsenin işi değildir.  Koordinatör MEM yard. Kadir Songüt, konuya ilişkin olarak aday öğretmenlerimizi fırçalamış, tehdit etmiş, haddini aşan ,bir öğretmene yakışmayacak cümleler sarf etmiştir.
“Cin olmadan adam mı çarpıyorsunuz?” “ Üç kuruşun derdine mi düştünüz?” “ İslamın şartı 6 olsaydı, altıncısı haddini bilmek, yedincisi haddini bilmeyenlere haddini bildirmek “ olurdu . “ Benim dilim sivridir. Şimdiden alışın bu laflara, yarın Milli Eğitim Müdürü sizi fırçalarsa alışmış olursunuz.”
ÖĞRETMENİN KALİTESİ ANDROİD TELEFONLA MI ÖLÇÜLÜR?
Daha da ileriye giderek , pedegojik açıdan hiç önemi olmayan, aksine kendisini de küçülten cümleler sarf etmeye devam etmiştir. “ Herkes cep telefonunu havaya kaldırsın, herkesin android telefonu olsun, öğrenciler bu telefonlarınızı görünce sizin kaliteli bir öğretmen olduğunuzu anlar”
Öğretmenin kalitesinin android telefon olduğunu iddia eden bir şahıs koordinatörlük yapabilir mi? Mülakat yapabilir mi? Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olabilir mi?
Derhal bu çapsız , yeteneksiz , faydasından çok zararı dokunacak olan bu şahsın Aday öğretmenler ile ilgili görevine son verilmelidir. Dün olduğu gibi bugünden itibaren atacağı her adıma şaibe bulaşmıştır. Bakalım “ Bir kereden bişey olmaz mı” diyecekler yoksa gereğini yapıp aday öğretmenlerimizin tedirginliğini mi giderecekler?
Güler misin Ağlar mısın? Bu adam aday öğretmenlere koordinatörlük yapıyor.
“Mülakatınızı ben yapacağım “ demek tehdittir. Şantajdır. Daha da ötesi ahlaksızlıktır.
Kamuda yöneticilik; sadece kamu çalışanlarının idari ve özlük işlerini yönetmek değildir. Aynı zamanda kendine bağlı personelin kaygılarını, hassasiyetlerini, zaafiyetlerini uygun bir biçimde yöneterek kamu görevi ifa etmektir. Hele ki bu personeller; mesleklerine yeni adım atmışlarsa;  yöneticiler bu konuda daha dikkatli davranmak zorundadır. İlimizde yeni göreve başlayan aday öğretmenlerin; adaylık sürecinde il milli eğitim müdür yardımcısı Kadir Songüt  tarafından haksız ve çirkin bir tutumla karşı karşıya bırakılması bir eğitimci olarak, bir veli olarak bizleri üzmüştür. Hoş olmayan tutumu sergileyen il milli eğitim yöneticilerini esefle kınıyoruz. Aynı mesleğin hatta öğretmenlik gibi vefakar bir mesleğin paydaşı olan bizler; eğitim camiasında bu tür olumsuzluklara son yıllarda malesef daha sık rastlıyoruz. Bu tür olumsuz hakaret vari eylem ve söylemler kimsenin yanına kalmamalı. İdarecilik; kişilere istediği gibi konuşmayı, hakaret etmeyi, egolarını tatmin etmeyi gerektiren bir makam değildir.
 Türk Eğitim-Sen yasal işlem başlatılması için gerekli girişimlerde bulunacağımızı ve konunun ve şahsın takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.
ADAY ÖĞRETMENLER “ÜYE OL” BASKISIYLA KARŞI KARŞIYA
 
Bir yandan aday öğretmenlerimiz,  okullarda danışman öğretmenlerince, okul idaresince ve Eğitim Bir-Sen yöneticilerince  ikna odalarına alınıp, “mülakat var” hatırlatmasıyla onursuzca “ üye ol “  teklifini veya tehditini duyarken, bir yandan da bu hakaret içerikli cümleleri duymaktan ciddi rahatsızlar. Yeni öğretmenliğe başlamış meslektaşlarımıza müdür odalarında malum sendika yöneticilerinin yanında baskı uygulanıyor. O yapıya üye olmaları için baskı yapılıyor. Bu durum insan haklarına da sendikal haklara da  ahlaka da vicdana da aykırıdır. Bu fiilleri işlemek onursuzluktur. Bu nasıl bir iştahtır anlamıyorum.

Selim AYDIN
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER