İL MEM'DEN LİSTE KAÇIRMA OPERASYONU !

İL MEM'DEN LİSTE KAÇIRMA OPERASYONU !
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakat komisyonlarının, 3-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında  gerçekleştirdiği  yöneticilik mülakatlarına, Silivri den girecek olan adayların puanlanmış listelerini önceden notere onaylatıp, mülakat sonuçları hakkındaki görüş ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. 
       Konu hakkında, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ın,İstanbul da ki mülakat skandalının soruşturulması yönündeki görüş ve düşüncelerini de basın-yayın organları aracılığıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca; Sendika olarak, sorumlular hakkında da suç duyurunda bulunduk.         
      Bunlara rağmen,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamaya esas yerleştirme puanlarını açıklıyor. Yani, “Biz bildiğimizi okuyacağız, soruşturma, kovuşturma anlamayız “ demek istiyor. Puanları açıklarken de, toplu liste yerine, kişiye özel bilgilerle açılabilen bir sistem işletiyor. Bu uygulama, mülakat skandalının hem teyididir hem de haksızlık ve rezaletin kabulüdür. Eğer siz müdürlük olarak kendinize güvenip, “ bu mülakat işlerinde bir anormallik yok “ diyebilseydiniz, toplu listeyi kamuoyuyla paylaşır ve şeffaf davranırdınız. Biliyorsunuz ki, onu yaptığınızda, rezaletin sadece Silivri de değil, bütün İstanbul da yapıldığını dünya alem görecek. 
      MEB in konuyla ilgili soruşturma talimatı vermesine rağmen, böyle şaibeli bir yöntemin tercih edilmiş olması düşündürücüdür.  Yaşananlar karşısında insan şu soruyu sormadan geçemiyor. Bakanlığın yerel çetelere  gücü mü yetmiyor ? Yoksa ; kendileri de bu oyunun bir parçası mıdır ? Aynı şekilde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici mülakat sonuçlarını, toplu liste halin de yayınlamaz ise, şu sorulara da muhatap olacaktır.
1-Silivri de yaşanan skandalın benzerini İstanbul un diğer İlçelerinde ortaya çıkmasından mı çekiniyor ?
2-Tolu Liste yayınlamanın ( Geçtiğimiz yıllar yayınlanmıştı )kuruma bir zararı var mı ?
3-Yöneticilik tercihinde bulunacak adaylar, İl ve İlçe sıralamalarını nasıl öğrenip tercihte bulunacaklar?
4-Komuoyundan  gizlenen toplu listelerin, Bir Sendika  ya servis edilmeyeceğinin garantisi
 var mıdır ? 
                      
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk.


 
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER