İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE PROTESTO

Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyeleri, Adana Valiliği önünde, “Çalışma arkadaşımızı biz belirleriz. Neden ısrarla bizimle çalışmak istiyorsunuz” diyen İl Milli Eğitim Müdürü'nü protesto

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE PROTESTO

Adana Valiliği önünde Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş, 26 Aralık günü “CEO değil, Milli Eğitim Müdürü istiyoruz” ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının şube başkanları ve sendikaların avukatları, 23 Aralık'ta Adana İl Milli Eğitim Müdürü'ne yargı kararlarının uygulanmasına ilişkin ziyarette bulunarak talepleri iletmişti.

İl Milli Eğitim Müdürü görüşmede “Adana'da yargıçların yönetici atama yönetmeliğini okumadan karar verdiklerini, hukuku katlettiklerini” söylerken Milli Eğitimi özel bir işletmeye benzeterek “Bizler kar etmek istiyoruz dolayısıyla çalışma arkadaşlarımızı biz belirleriz. Sizlerle nikâh kıymak, evlenmek istemiyoruz. Neden ısrarla bizimle çalışmak istiyorsunuz. Öğretmenleri de zaten mülakata tabi tutarak çalışmalarını sağlayacağız. 1998 yılında yönetici olmak için girdiğim sınavda 93 puan aldım. İstanbul ilinde 3. en yüksek puanı ben aldım. Beni de atamadılar. Ama ben kimseyi mahkemeye vermedim” ifadelerini kullanmıştı.

Adana gibi büyük bir kentin İl Milli Eğitim Müdürü değil de zarar eden ve işte atılma korkusu yaşayan bir işletmenin müdürü gibi davranan müdür için sendikalar, “CEO değil, Milli Eğitim Müdürü istiyoruz” diyerek eylem yaptı.

Basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Hukuktan, pedagojiden, liyakatten yoksun, taraflı, sığ değerlendirmeler ve mülakatlarla yapılan bu yönetici atamaları vicdanları yaralayan uygulamalardır. Bu uygulamalardan kaynaklı yaşanan mağduriyetlerin sorumlusu; kanunsuz uygulamalarda imzası olan herkese aittir.”

Basın açıklamasına, “Vali'yi yargı kararlarının uygulanması için göreve çağırıyor, yargı kararlarını uygulamayanlar için suç duyurusunda bulunacağımızı ve tazminat davaları açacağımızın bilinmesini isteriz. Yargı kararları uygulanmadıkça bu davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz” sözleriyle son verildi.

Eğitim Bir Sen'den 360 öğretmen okul müdürü yapıldı

Adana'da yönetici atama mülakat sınavına, Eğitim Sen kimliği ile girip ataması okul müdürü olarak yapılan 13 kişi var. Eğitim Sen'den istifa ettirilen 41 öğretmen ise mülakat sonrası okul müdürü olarak görevlendirildi. Adana'da yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen üyelerinde 27 öğretmen mülakat sonrası okul müdürü olarak atandı. Eğitim İş sendikasına üye yalnızca 2 öğretmenin okul müdürü olarak atanması yapıldı. Eğitim Bir Sen üyesi 360 öğretmenin mülakat sonrası okul müdürü olarak ataması yapıldı.

sendika.org

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
pendikli
pendikli - 9 yıl Önce

seni oraya getirirlerken öğretmenlere mi sordular gavas!

SIRADAKİ HABER