İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Soruşturma Başlatıldı

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 
   Sendika üyelerimizden Mehmet AĞIRSOY, Küçükçekmece Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde Okul Müdürü olarak görev yapmakta iken 75 puanın altında puanla değerlendirilerek görev süresi uzatılmamıştı. Mehmet AĞIRSOY, hakkında değerlendirmede bulunan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, İlçe MEM İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürünün Necati TEKBAŞ,İlçe MEM Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürünün Abdülbaki İNCE hakkında, Bakanlığa yapmış olduğu şikayet üzerine maarif müfettişlerince soruşturma başlatılmıştır.

    Mehmet AĞIRSOY 34 yıldır yöneticilik yaptığını, yapmış olduğu yöneticilik süresince Bakan,Genel Müdür,Vali,Kaymakam,İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden onlarca takdir, teşekkür ve aylıkla ödül alarak taltif edildiğini,hakkında değerlendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü , İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü , Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürünün İlçede dört aylık görev süreleri zarfında bir gün okula gelip okulundaki eğitim ve öğretimin nasıl yürütüldüğünü denetlemediklerini, değerlendirdikleri kriterlerle ilgili hiçbir hususta olumsuz yazılı veya sözlü uyarı ve ikazda bulunmadıkları halde maksatlı değerlendirmede bulunarak görev süresinin uzatılmamasını sağlamak üzere düşük puan verdiklerini iddia etmektedir.

   Bu iddialarının yanı sıra bu kişilerin değerlendirmelerinde bilgi ve belgeleri dikkate almadan değerlendirmede bulunduklarını, Örneğin; birçok ulusal ve uluslar arası kurs ve seminerlere katıldığı halde kendini geliştirmeye yönelik akademik, kültürel ve sosyal çalışmalara katılır kriterine HAYIR denildiğini, hakkında herhangi bir disiplin cezası, geçirdiği herhangi bir soruşturma olmadığını , başarısızlığı veya yetersizliğine ilişkin idarece bu yönde herhangi bir somut bilgi ve belge yokken değerlendirme formunda hakkında başarısızlığı ve yetersizliği yönünde değerlendirmeler yapıldığı ve bu nedenle yönetici olarak görev süresinin uzatılmayarak mağduriyetine neden olan sorumlulardan şikayetçi olmuştur.

Enver DEMİR

TES Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
dilek diledim
dilek diledim - 9 yıl Önce

Sayin bakanim nabi avci ne ogrsncinin ne velinin ne ogretmenin hakki yenmesin silivri fatih ilk ogretim okulunda idareye sorun goturemiyorsunuz eyerki goturmusiseniz rncide edilirsiniz sorunu kendilerinden uzaklastirmak icin turlu soylemlerde bulunurlar ve mutlaka bir sekilde cezalandrilirsiniz benim gibi.

hatice alur
hatice alur - 9 yıl Önce

Sayın bakan lülfen , mahkeme nin verdiği kararların uygulanması için gereken talimatları verin artık. Bu kadar mağduriyet yeter.

Albea
Albea - 7 yıl Önce

Maaledrf çalışamı dövüuorlar mehmet seni bıraktıüımda böyle drğildin

SIRADAKİ HABER