İLKSAN'DAN AİDAT İADESİ AÇIKLAMASI

İLKSAN'dan yapılan aidat iadesi kararı ile ilgili açıklamada 'Mahkeme kararı kişiye özeldir, aynı karar başka insanlara uygulanamaz" dedi.

İLKSAN'DAN AİDAT İADESİ AÇIKLAMASI
Sınıf öğretmenliğinden ayrılan bir öğretmenin açtığı davada mahkeme  İlksan'ın üyeye aidatları iade etmesine karar vermişti. Kara sonrası İLKSAN'dan açıklama geldi. İLKSAN mahkeme kararı kişiye özeldir, aynı karar başka insanlara uygulanamaz" dedi.


AİDAT İADESİ KARARI"  AÇIKLAMASI
 
İlksan tarafındna yapılan duyuruda  Sözü edilen mahkeme kararları sadece bu davanın davacısını ilgilendirmekte olduğu, genel bir uygulama olarak aynı durumdaki Sandık üyelerine uygulanması imkanı bulunmamadığı yönünde olmuştur. Özetle bu duyuru ile birlikte bu durumda ki üyelerin aidatlarını geri alabilmeleri için  dava açmaları gerektiği  ifade edilmiştir.
 
işte o açıklama: İnternet sitelerinde yayınlanan; “Danıştay’dan İlksan Aidatlarını Alamayanlar İçin Nihai Karar” başlıklı haberde, 2008 yılında 3 yıl 1 ay üyeliği bulunan ve sonra Sandık üyeliğinden ayrılan davacının Bursa 1. İdare Mahkemesi’nde açmış olduğu dava sonucunda davanın reddine karar verilmesi üzerine temyiz incelemesi sonucunda Danıştay 10. Dairesi’nce kararın bozulması üzerine yeniden yapılan yargılama ile davanın kabulüne karar verilmiş olup, Danıştay 10. Dairesi’nce temyiz istemi reddedilerek kararın onanmasına ve Danıştay 17. Dairesi’nce karar düzeltme talebinin reddine karar verilmiştir.
Sözü edilen mahkeme kararları sadece bu davanın davacısını ilgilendirmekte olup, genel bir uygulama olarak aynı durumdaki Sandık üyelerine uygulanması imkanı bulunmamaktadır. Mahkeme kararları; sadece davanın tarafları için bağlayıcı nitelikte olması sebebiyle, haberde yer alan yerel mahkeme ve yüksek mahkeme kararlarına istinaden üyelerimizin, üyelikten ayrılmaları sebebiyle yapacakları başvuruların Sandığımızca olumlu karşılanması olanağı bulunmamaktadır. 
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin
Metin - 8 yıl Önce

Mahkemeler bazı öğretmenlerin lehine karar verirken bazılarının aleyhinde karar veriyor.Sayın ilksan yöneticileri bu ödemeyi alamayanların kul hakkını ne yapacaksını,? Bir Türk Eğitim Sen li öğretmen olarak ilksan seçimlerinde Türk Eğitim Sen li üyelerin seçilmemesi için elimden geldiğinde çalışacağım.Çünkü mahkemeleri kazananların hepsl ya eğitim bir sen li ya da eğitim sen li.Bizler ise hakları yenen Türk Eğitim Sen li..

Sedat EREZ
Sedat EREZ - 8 yıl Önce

İlla mahkeme gerekiyorsa açarız mahkeme ücretlerini ödemekle kalırsınız

SIRADAKİ HABER