IRAK' TA TÜRKMENLERE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ’UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI METNİ

IRAK' TA TÜRKMENLERE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Değerli Basın Mensupları

IRAK’TA TÜRKMENLERE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Irak’ın Selahaddin kentinin Tuzhurmatı ilçesinde düzenlenen intihar saldırıları neticesinde 13 Türkmen kardeşimiz şehit olmuş, 71 kişi de yaralanmıştır. Yıllardır Irak Türkmenlerini sindirmek için yapılan alçakça katliam ve saldırılara yenisi eklenmiştir.

Saldırıların amacı, Irak Türkmenlerini kendi topraklarından göç ettirerek, bölgeyi kürtlere bırakmak, kürt özerk yapısını güçlendirmektir. Irak merkezi hükümeti saldırı ve baskılara kayıtsız kalarak, Türkmenlerin katledilmesine seyirci kalmaktadır. Irak’ta 2.5 milyon Türkmen kaderine terk edilmiştir.

Suriye’deki iç çatışmalarda taraf olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Irak’ta soydaşlarımızı kaderine terk etmiştir. Irak’ta Amerika’nın çıkarları doğrultusunda oluşturulan politikalara maalesef hükümetimiz tam destek vererek, Türkmenlere sahip çıkmamaktadır.

Irak’ta ki Türkmen katliamının sorumlusu ABD ve Kürt yönetimidir. Türk Hükümeti de olaylara seyirci kalarak Türkmen katliamına dolaylı destek vermektedir.

Hükümetin bu vurdum duymaz tavrından vazgeçmesini, Suriye’ye gösterdiği hassasiyeti Irak’ta ki Müslüman soydaşlarına da göstermesini bekliyoruz.

Irak’ta yaşanan Türkmen katliamını birkez daha kınıyor, hükümeti Türkmenlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER