İSMAİL KONCUK BAKAN DİNÇER'LE GÖRÜŞTÜ...

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Eğitim sendikalarını kabul etti. Van depremi ve burada hayatını kaybeden öğretmenler ve eğitim ile ilgili hemen hemen bütün sorunlar gündeme geldi. Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığında yapılan görüşmenin detaylarını Facebook da paylaştı. anlattı.. İşte fecebook da paylaşılan o metin...

İSMAİL KONCUK BAKAN DİNÇER'LE GÖRÜŞTÜ...

 

Sayın Ömer DİNÇER ile yaptığımız görüşmede, Van ilinde meydana gelen depremde yaralanan, yakınlarını kaybeden, ciddi tarvma yaşayan, evini, eşyalarını kaybedenlere tayin hakkı verilmesini, stajyerken hayatını kaybeden 42 stajyer öğretmenle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmasını istedik.Ayrıca bu bölgede görev yapanlara 2 yııllığına çift maaş uygulaması yapılmasını da istedik.Bakan bu konularda çalışma yapıldığını, 14 Kasımda eğitim öğretime başlamak için öğretmenler konteynerler yapılacağını, ölen ve yaralananların ailesine 10 TL yardım yapılacağını, çift maaş konusunun hükümete ait bir karar olduğunu belirtti.Haziran sonuna kadar bu bölgede gönüllü olarak çalışacak öğretmenler konusunda sendikalardan destek istedi.Buna göre diğer bölgelerden gönüllü öğretmenler Haziran ayına kadar istemeleri halinde bu bölgede görev alabilecekler, görevleri haziranda bitince eski okullarına geri dönecekler.Bu konuyu sendikalar destekleyebileceklerini ifade ettiler.

Van depremi dışında, öğretmenlere yarıyıl sonu itibariyle özür tayin hakkı verilmesini istedik.Bakan bu konuda bir karar vermediğini bir karar verince bize bildireceğini söyledi.Biz de bu konuda eylem yapmak zorunda kalabileceğimizi ifade ettik.Çıkışta tekrar özür grubu konusunda bir müjde verelimmi diye sordum, hayır hala değerlendiriyorum, dedi.

Okul müdürlerine soruşturma açılmasının yanlış olduğunu bu talimatın geri çekilmesi gerektiğini de bakana ifadee ettik.Sayın Bakan bakanın talimatını dinlememek olurmu, geri çekmeyeceğim dedi.Biz de bu konuda okul müdürlerine bir ceza veremeyeceğini, bu konuda ısrar etmemesi gerektiğini söyledik.

Ataması yapılmayanöğretmenlere verilen sözün tutulmadığını özür dilendiğini ama özrün yetmeyeceğini, öğretmen ataması yapılması için gayret sarf etmesi gerektiğini bakana söyledik.Bakan bu konuda prosodürü biliyorsunuz, dedi, bizde bu konuda tepkilerin artık milli eğitim bakanlarına değil,artık başbakana yöneleceğini, bu kadar ataması yapılmayan öğretmenin görmezden gelinemeyeceğini, bu artık ülke problemi haline gelmiştir, bir an önce çözüm bulunmalıdır, yoksa ciddi sıkıntılar yaşanacaktır, dedik.

Bakan Van iline 800 öğretmen atanacağını, ağustosta ataması yapılmayan, ancak istediğim yerlere yerleşemezsem, diğer illerde de görevi kabul ederim seçeneğini işaretleyenler arasından 800 öğretmenin Van'a atanacağını, 14 Kasım tarihine kadar bu işlemlerin bitirileceğini söyledi.18-20 Kasım tarihlerinde Antalyada yapılacak olan Milli Eğitim çalıştayında bu konuların görüşülebileceğini, sendikaların görüşlerini orada da seslendirmesini belediğini ifade etti.

Bütün bu konularda sendika olarak gayretimiz devam edecektir.Bilhassa özür grubu tayin konusunda bir yumuşama olabileceğini düşünüyorum.

Bakana aynı zamanda, atanacak üst düzey yöneticilerin sadece işlatmeciler arasından değil, tebeşir tozunu yutmuş eğitimciler arasından yapılmasını da istedik.Bu konuda eğitimcilerin ciddi rahatsızlık duyduğunu, tebeşir tozu yutmamış insanların milli eğitime katkılarının olmayacağını da belirterek, milli eğitim bakanlığının bir işletme olmadığını da söyledik.İnaşaalha taleplerimiz cevap bulur.Aksi takdirde yeni eylemler söz konusu olacaktır.

İSMAİL KONCUK
Kamusen - Türkeğitimsen Genel Başkanı





Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
RIDVAN AZAR
RIDVAN AZAR - 12 yıl Önce

ŞEF VE ŞUBE MÜDÜRÜNÜN HALİNİ SORAN YOK

RIDVAN AZAR
RIDVAN AZAR - 12 yıl Önce

ÇALIŞANLAR ARASINDA BÖLGE AYRIMCILIĞI YAPAN ZİHNİYETE ŞAŞIRDIM.ÇÜNKÜ DOĞUDAKİ BİR ÇALIŞANIN HER YÖNÜ İLE GİDERİ DAHA FAZLA BİR KAÇ ÖRNEK GÖZ ÖNÜNE ALIRSAK BİR MUTFAK TÜPÜ 65 TL DİR AYDA İKİ TANE 130 TL YAPAR BİR YIL TOPLAM TÜP GİDERİ SADECE 1560 TL DİR BATIDA DOALGAZ YILLIK TUTARI BU MİKTARI BULMUYOR BUNU DÜŞÜNEN YOKTUR.

SIRADAKİ HABER