İsmail KONCUK'tan Bakan Dinçer'e Mektup

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e mektup göndererek, Milli Eğitim Bakanlığı’na atanacak üst düzey yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, eğitim kökenli kişiler arasından seçilmesini istedi.

İsmail KONCUK'tan Bakan Dinçer'e Mektup
Koncuk mektupta, “Türk Eğitim-Sen olarak, bundan sonra yapılacak üst düzey atamalarda hassas davranılmasını istiyoruz. Eğitimle yoğrulmuş, bilgi ve tecrübesini eğitim alanında konuşturan, eğitime hâkim, eğitim çalışanlarının dertleriyle dertlenen, onların sevinçlerini paylaşabilen kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey yönetici olarak görev yapması doğru olacaktır. Çünkü ne Milli Eğitim Bakanlığı bir işletme, ne de Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetenler işletmecidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda işler ticari hayatın kurallarına göre yürümez” dedi.



Sayın Ömer DİNÇER
Milli Eğitim Bakanı
 
 
 
Sayın Bakanım,

14 Eylül 2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan yönetici kadroları, müşavir kadrosuna geçirilmiştir.

İyi yetişmiş, donanımlı, hayatını eğitime-öğretime adamış kişilerin bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir kadrosuna geçirilmesi; bu kişiler yerine eğitim-öğretim ile ilgisi olmayan, tebeşir tozu yutmamış, eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarına uzak kişilerin üst düzey yönetici olarak atanması kabul edilebilir bir durum değildir.

Mayasında eğitim olan yöneticiler müşavir kadrosuna geçirilirken, yeni atanan üst düzey yöneticilerin işletmeci olması eğitim camiasında büyük bir huzursuzluk ve tedirginlik yaratmaktadır. Bu duruma isyan eden eğitim çalışanları; eğitime bugüne kadar dışarıdan bakan, eğitim ile ilişkisi yalnızca çocuklarının öğrenci olmasıyla sınırlı olan kişilerin eğitim camiasına katkı sağlayabileceğini düşünmemektedir.

Bilindiği gibi İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne yakın bir zamanda atama yapılacaktır. İnsan Kaynakları Genel Müdürü mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, eğitim kökenli, eğitim çalışanlarının dilinden anlayan, olayları eğitimcilerin gözünden görebilen, eğitimcilerin yüreğine dokunabilen bir kişi olmalıdır. Eğitimciler için hayati öneme sahip olan, eğitim çalışanlarının gözü, kulağı konumundaki bu ve diğer genel müdürlüklere eğitimci olmayan kişilerin atanması, eğitim alanında ciddi kazaların yaşanmasına yol açacaktır. Nitekim önceki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Baş’ın eğitimci kimliğe sahip olmaması dolayısıyla yaşanan aksaklıklar daha dün gibi hafızalardaki tazeliğini korumaktadır.

Biz eğitimciler olarak inanıyoruz ki; Milli Eğitim Bakanlığı, kendi içerisinden İnsan Kaynakları Genel Müdürü çıkarabilecek güçtedir. Bakanlık içerisinde hem yeterli bilgiye, hem de yeterli tecrübeye sahip yüzlerce personel bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda İnsan Kaynakları Genel Müdürü olabilecek çok değerli eğitimciler dururken, dışarıdan bir Genel Müdür getirmek vicdanları sızlatacaktır. Elbette Bakanlarımız, kendisine yakın bulduğu kişilerle çalışmayı tercih edebilir. Ancak böylesi hassas mevkilere getirilecek yöneticilerin çok daha dikkatli seçilmesi gerekmektedir. Bu husus, Milli Eğitim Bakanlığı’nda işlerin sarpa sarmaması, doğru yapılması, Bakanlığın adil yönetilmesi, eğitim çalışanlarının taleplerinin karşılanması için çok önemlidir. Aynı hassasiyetin diğer genel müdürlükler ve il milli eğitim müdürlüğü atamalarında da ortaya konulması gerekmektedir. 
 
 
 Türk Eğitim-Sen olarak, bundan sonra yapılacak üst düzey atamalarda hassas davranılmasını istiyoruz. Eğitimle yoğrulmuş, bilgi ve tecrübesini eğitim alanında konuşturan, eğitime hâkim, eğitim çalışanlarının dertleriyle dertlenen, onların sevinçlerini paylaşabilen kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey yönetici olarak görev yapması doğru olacaktır. Çünkü ne Milli Eğitim Bakanlığı bir işletme, ne de Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetenler işletmecidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda işler ticari hayatın kurallarına göre yürümez. Zat-ı âlinizin de bu gerçeği göz önüne alarak, eğitime katkı sağlayabilecek kişileri üst düzey yönetici olarak ataması yerinde olacaktır. Endişelerimize duyarsız kalmayacağınızı ve sesimize kulak vereceğinizi umuyoruz.
 
Saygılarımla.   11.11.2011
 
 
 
 
                                                                                               
                     İsmail KONCUK
                     Genel Başkan





Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER