İstanbul.. 566 Yıl Sonra Aynı Gururla

Ne güzel bir komutanın, ne güzel bir ordunun mirasçılarıyız ki, bize bıraktıkları şerefin övüncünü asırlardır yaşıyoruz.

İstanbul.. 566 Yıl Sonra Aynı Gururla

İstanbul’un fethi, iman ve adanmışlığın timsali mübarek bir ordunun cesaretinin yanı sıra; aynı zamanda bilim, strateji ve büyük bir komuta dehasının müjdeli bir sonucudur.

Beş asır Osmanlı Türk Devleti’ne payitaht olan İstanbul, adaletle hükmeden, medeniyetle inşa eden ve dünya tarihinin nadiren şahit olduğu büyük bir idarenin markası oldu.

566 sene önce İstanbul’u fethederek yeni bir çağ açan, dünya tarihinin akışını değiştiren, Türk’ün ismini silinmemecesine tarihe kazıyan Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum.

Kahraman ecdadımızın bıraktığı kutlu mirasın şuurunda olan eğitimciler olarak, Fatih’in ülküsü ve Fethin ruhuyla bezenmiş nesiller yetiştirmek için bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki, Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

Ve yine biliyoruz ki, milli şuur ve çağdaş donanımlarla bezenmiş nesillerimiz bilimde, fikirde, teknoloji ve sanatta daha nice fetihlere imza atacaklardır.

Bu topraklara girdiğimiz andan itibaren Anadolu’yu Türk’e yurt kılan tüm şehitlerimizi, kahraman ecdadımızı şükran ve dualarla anıyorum.

Ruhları şad olsun.

İstanbul’un fethinin 566. yıl dönümü kutlu olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER