İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUAMMER YILDIZ`I KINIYORUZ

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUAMMER YILDIZ`I KINIYORUZ

   İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Sami Çelik aleyhine manevi tazminat davası açtı. Davanın nedeni ise Sami Çelik’in, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan haksızlıkları, torpili, adam kayırmaları, ahlaksızlıkları, kul hakkı yenmesini görmezden gelen Muammer Yıldız’a görevini hatırlatmasıdır.
Şöyle ki, tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da yönetici değerlendirmelerinde büyük adaletsizlikler yaşanmıştır. Ahlaktan, haktan, hukuktan uzak bir anlayışla yapılan bu değerlendirmeler neticesinde kariyeri, bilgisi, birikimi ile fark yaratan okul yöneticileri ekarte edilmiş, yerlerine büyük bir kısmı tek özelliği yandaşlık olan, bir yerlerden gelen talimatları sorgusuz, sualsiz yerine getiren insanlar getirilmiştir.
İşte İstanbul 6 No’lu Şube’de kendilerine bağlı ilçelerde yaşanan yönetici görevlendirme rezaletlerini dile getirmiştir. İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Sami Çelik bir basın açıklaması yaparak, 1890 kişinin 70 puanın üzerinde aldığını, bunların 82’sinin 100 tam puan aldığını, 100 tam puan alanların hepsinin aynı yandaş sendikanın mensuplarından olduğunu, ayrıca 80 puanın üzerinde alanların da yüzde 98’inin yine aynı sendikanın mensuplarından oluştuğunu belirterek, bu adaletsizlikler karşısında görevini yerine getirmeyen İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın istifa etmesini istemiştir.
Sami Çelik’in sözlerinden rahatsız olduğu anlaşılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız şube başkanımıza suç duyurusunda bulunmuştur.
Buradan soruyoruz:
Görevini yerine getirmeyenlere görevini hatırlatmak ne zamandan beri suç olmuştur?
Siz değil miydiniz mülakatlarda adaletli davranılacağını söyleyen, komisyonları uyardığını, tarafsız komisyon seçeceğinizi bildiren. Bugün gelinen noktayı içinize sindirebiliyor musunuz?
İstanbul’da yaşanan rezilliği görmüyor musunuz?
Vicdanlara seslenen insanlar hakkında suç duyurularında bulunmak hangi anlayışa sığar? Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür?
Biat kültürünü reddeden, haksızlıkları en yüksek perdeden dile getiren, susmayan, susturulamayan Türk Eğitim-Sen teşkilatlarına yönelik yapılan saldırılar bizleri haklı davamızda yolumuzdan çeviremeyecektir. Bu suç duyuruları olsa olsa Türk Eğitim-Sen camiası için bir şeref olur. Türkiye’de adam kayırmaya, kadrolaşmaya, hak yemeye karşı dik bir duruş sergileyen sendikamız ve yöneticilerimiz onurlu ve ilkeli mücadelelerini dün ve bugün olduğu gibi yarın da sürdürecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türk Eğitim-Sen olarak İstanbul 6 No’lu Şube Başkanımız Sami Çelik’in de her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
 
                                                      
TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ 
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ilhm cşkn
ilhm cşkn - 9 yıl Önce

Bu süreçte kimin ne olduğunu herkes gördü..ilkeli duruşlarından dolayı Sami başkanımı ve şahsında tüm türk eğitim sen camiasını gönülden kutluyor,aydınlık gelecekler temnni ediyorum..İstanbul il mem müdürününde neyin kafasını yaşadığını artk anlatmaya gerek yok..

SIRADAKİ HABER