İstanbul'da Okulları Kim Temizleyecek ?

İSTANBUL DA OKULLARA, İŞKUR ŞOKU !

İstanbul'da Okulları Kim Temizleyecek ?
Eğitim-Öğretim yılı başında,İstanbuldaki okullara 4 bin temizlik elemanı gönderildi.Okulların hepsine olmasa da,birçok okulda 1 ila 3 arasında değişen sayıda temizlik personeli göreve başladı. Okullara gönderilen temizlik personelinin 2 bini İl Özel İdarenin. 2 bin i ise Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Projesi kapsamında çalışıyordu. Hatta,İŞKUR bu projesinin reklamını okullara 50x100 ebadında tabela yaptırmış,’’BU OKULDA TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR’’yazısını okul girişlerine astırarak,öğrenci velisi ve vatandaşın gözüne-gözünede sokmuştuı.6-7 temizlik işçisinin çalıştığı okullara gönderdiği bir temizlik elemanıyla aslan payını da kapmıştı.
                                                                   ŞİMDİ NE OLDU ?
                                     31 Aralık gününe kadar okullarda çalışan bu temizlik elemanlarının yerinde, 01 Ocak ta yeller esiyor.Görevlerine son verilmiş.İşten çıkartıldıkları söyleniyor.Binlerce kişinin hangi projeyle işe alınıp,dönemin ortasında işilerine son verilmiş olması önemli bir sorun.Ancak;belki bundan da önemlisi,okulların temizlik sorunlarını nasıl çözeceğidir.
                                      Milli Eğitim Bakanı Sn.Ömer DİNÇER dönem başında okul idarelerini,öğrenci kayıt döneminde bağış almamaları konusunda uyarmıştı.Bakanın sözünü dinlemeyip bağış toplayan okul idarecilerine soruşturma açıldı.Bakanı dinleyip,bağış toplamayan okullar ise şimdi kara,kara dönemi nasıl bitiririm,bu temizlik işlerini nasıl hallederim,onun telaşında.Okul Müdürleri Eğitim-Öğretim faaliyetlerini bir tarafa bırakmış,tüccar gibi para derdine düşmüş,keza;bir temizlik elemanının okula maliyeti sigortası ve temizlik malzemesiyle birlikte en az 1200 tl.İstanbul da ortalama olarak bir okulun 5-6 temizlik elemanı çalıştırdığını düşünülürse,bu ayda 6-7 bin tl.ye tekabül eder.Bu da,okullara gerçekten büyük bir maddi külfet.Temizliğe ve hijyenik kurallara dikkat edilmez ise,allah korusun salgın hastalıklar bile söz konusu olabilir.Bu nedenlerden dolayı okul idarecilerinin en önemsedikleri konu haline gelmiş temizlik hizmetleri.
                                     Okullar,bu masrafları nasıl karşılayacak ? Okulların temizliği nasıl yapılacak ? Temizlik hizmetlerinin yapılamaması sonucunda salgın hastalıklar ortaya çıkarsa,sorumlusu kim olacak ? Bir yetkili çıkıp,bunlara makul ve mantıklı bir cevap versin lütfen.
                                                                                                                  Enver DEMİR
                                                                             Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

sn.başkan teşekkür ediyoruz,herzamanki gibi eğitimin kanayan bir yarasını kamuoyuna taşıdınız.inşallah yetkililer de bir çözüm üretir.

cengiz özdemir
cengiz özdemir - 12 yıl Önce

yüregine saglık ama yetmez

hamdullah özmen
hamdullah özmen - 11 yıl Önce

teşekurler başkanım verdiyin sözlere

SIRADAKİ HABER