İŞTE AKP TÜRKİYESİ : ATATÜRK'E HAKARET EDEN MÜFETTİŞE ÖDÜL, HAKARETİ ELEŞTİRENE 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinin bütünüyle bertaraf edilmesi gerektiğini açık biçimde ifade eden ve görev gelir gelmez Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunundan Atatürk’ü tasfiye eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer kamu vicdanını kanatacak uygulamalara imza atmaya devam ediyor.

İŞTE AKP TÜRKİYESİ : ATATÜRK'E HAKARET EDEN MÜFETTİŞE ÖDÜL, HAKARETİ ELEŞTİRENE 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI
Son olarak Bakanlık, Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret etme fiilinden suçlu bulunarak bir yıl hapis cezasına mahkum olan ilköğretim müfettişini Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanlığı görevine getirdi. 

Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili hassasiyetinin hoyratça ayaklar altına alınmasını şiddetle kınıyoruz.
Bakan Dinçer’i, Atatürk’e hakaret ettiği için mahkum olan kamu görevlisini derhal görevinden el çektirmeye davet ediyoruz.  Aksi yaklaşımı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. İlgili şahıs görevinden el çektirilene kadar meşru-demokratik eylemlerle konuyu hep gündemde tutacağız ve Bakan’ın bu tavırlarını sistematik biçimde eleştiri konusu yapacağız. 

Yaşanan  trajik tabloyu daha da vahim hale getiren gelişme ise, Atatürk’e hakaret etme fiilinden hapis cezası olan kamu görevlisini hukuka uygunluk sınırları içinde, son derece masum ve insaflı ifadelerle eleştiren Sendikamız yöneticilerinin hapis cezalarına mahkum edilmeleri olmuştur. Eğitim İş Eski Genel Başkanı ve Eski Genel Sekreteri ilgili kamu görevlisinin aleyhine verilen mahkumiyet kararına rağmen idari açıdan kusursuz bulunması işlemini eleştirdikleri basın açıklamalarında ilgilinin “şer odaklarının sözcüsü gibi davrandığını” ve “haddini aştığını” ifade ettikleri için, kamu görevlisine alenen hakaret suçlarından peş peşe 11 ay 20’şer gün hapis cezalarına mahkum edilmişlerdir.
 
Daha önce de ifade ettik, Sendikamız haklı mücadelesinden hapis cezalarıyla, sürgünlerle, ihraçlarla zerre ödün vermez. Atatürk’e hakaret fiilini “şer” ve “haddi aşmak” olarak ifade etmek suç ise, onbinlerce üyemizin tamamı özgürlükleri bir yana canlarını vermek pahasına kararlılıkla bu suçu işlemeye devam edeceklerdir. 
Ortaya çıkan tablodan büyük endişe duyan kitlelere sağduyularını yitirmeme çağrısı yapıyoruz. Ata’sını kaybettiği 10 Kasım gününü ebedi matem günü ilan ederek, her 10 Kasım’da saat 9.05’te dünyanın gözlerini kamaştıracak bir vefa örneği göstererek ülkeyi sokak sokak ölüm sessizliğine büründüren halkımız elbette oynanan oyunu çözecek ve Büyük Önderi’ni silmek isteyenleri inşa ettikleri kör karanlığa hapsedecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                                             
Merkez Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                                             Veli Demir
                                                                                                                            Genel Başkan



Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER