İşte sendikalar; ve özellikle Türk Eğitim Sen bu işe yarar!

“Sendikacılık, her zaman ve her anlamda mücadeleyi sürdürebilecek feraset, basiret ve yürek işidir” dedik ve bunun yüzlerce örneğini de tüm kamuoyuna gösterdik

İşte sendikalar; ve özellikle Türk Eğitim Sen bu işe yarar!
Türk Eğitim Sen’den “Sendikacılık budur işte!” dedirtecek son iki haberi ise TES Kocaeli 1 Nolu Şube Mevzuat Sekreteri Özkan Öztürk bir basın açıklaması yaparak duyurdu. Öztürk’ün basın açıklaması:



Değerli Arkadaşlar,

   Bilindiği üzere, Bakanlığımızın birçok tuhaf uygulamasından biri olan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı mutluluktan çok mağduriyete sebep olmuş, sendikamız da bu saçma durumu mahkemeye taşımıştı.  Kazandığımız davalara bir yenisini daha eklemiş olan sendikamız vesilesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Valiliklere gönderdiği 15/06/2011 tarih ve 40105 sayılı yazıda; öğretmenlik kariyer basamakları yükselme sınavında 60 ve üzeri puan alanlar ile alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini 30 Eylül 2005 tarihine kadar tamamlayanlardan uzman öğretmenlik unvanını alamayanların, uzman öğretmenlik sertifikalarını alabileceklerini belirtmişti. Bu durum, bizim gösterdiğimiz kararlı mücadele noktasında sonuç almamız açısından elbette memnun edicidir.

       Ancak; Anayasa Mahkemesinin 2004/83 E., 2008/107 K. Sayılı ve 21.05.2008 tarihli kararı ile Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9. maddesinde öngörülen düzenlemeler de Anayasa Mahkemesi kararının yürürlüğe girdiği 18.03.2010 tarihinden itibaren kendiliğinden hükümsüz kalmıştır. İptal edilen maddeler özellikle kıdem ve kontenjan şartlarını içeren maddeler olduğundan, Bakanlığın 15/06/2011 tarih ve 40105 sayılı yazısı eksik düzenleme içermekte olup yaşanan mağduriyetleri gidermemektedir.

    Dolayısıyla, Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 30 Eylül 2005 tarihi itibariyle alanında veya eğitim bilimleri alanında doktorasını tamamlayanlara da hak verilmesini, ayrıca Kariyer Basamaklarına Yerleştirme Değerlendirme işlemleri için son müracaat tarihi 20 Eylül 2006 olduğu halde, 30 Eylül 2005 tarihinin esas alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, bütün işlemlerde 20 Eylül 2006 tarihinin baz alınmasını ve gerek süre ve gerekse kontenjan mağduru olan tüm adaylara, bu tarih itibariyle Uzman Öğretmenlik ya da Başöğretmenlik Sertifikası verilecek şekilde düzenleme yapılmasını talep ettik. Artık, öğretmenleri bezme usanma noktasına getirmiş, adeta kangren bir yaraya dönüşmüş bu sıkıntıyı, daha ciddi sorunlara yol açmadan Bakanlığımızın çözmesini istedik.

 

     Değerli Arkadaşlar,

      “Sendikalar ne işe yarar?”sorusuna cevap olacak bir müjdeli haberi de yine sendikamızın bir mücadele başarısı olarak kamuoyuyla paylaşmak isterim.

      Bilindiği üzere 12 Haziran seçimleri sonrası, 13 Haziran Pazartesi günü eğitim öğretime bir günlük ara verilmiş; o gün için öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesimi söz konusu olmuştu.  

      Bu durum üzerine Türk Eğitim-Sen olarak 23 Mayıs 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndererek, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerin ertesi günü olan 13 Haziran 2011 Pazartesi günü okullar tatil olacağı için eğitim çalışanlarının ek ders ücretlerini alamayarak mağdur olacaklarını belirtmiş, 13 Haziran tarihinde ek ders ücreti ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararının çıkarılmasını talep etmiştik.

Bu girişimimiz sonucunda 18.06.2011 tarih ve 27968 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/1847 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “MEB’e bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden, 12.06.2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimi nedeniyle 13.06.2011 tarihinde idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyenlerin, 13.06.2011 tarihindeki aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders nitelinde yönetim görevi ile hazırlık ve planlama görevi karşılığı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılması..” yönünde karar alınmıştır.  

    İşte sendikalar; ve özellikle Türk Eğitim Sen bu işe yarar!

    Kamuoyuna duyurulur


Özkan ÖZTÜRK
TES Kocaeli 1 Mevzuat Sekreteri





Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER