İstişare Toplantısı Yapıldı

Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ il ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ İl Başkanı Tuğrul Selimoğlu, 'Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması için etik ilkelere uygun her türlü mücadeleden yanayız.' dedi.

İstişare Toplantısı Yapıldı

Toplantıya, Hürriyetçi Eğitim Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Öztaş, Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ İl Başkanı Tuğrul Selimoğlu, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Fikret Puza, Çorlu İlçe Temsilcisi Duygu Yaşaran, Marmaraereğlisi İlçe Temsilcisi Erkan Ünal, Süleymanpaşa Temsilcisi Selçuk Kesmekaya, Şarköy İlçe Temsilcisi Serkan Kara ve Ergene İlçe Temsilcisi Fikret Kılıç ile sendika üyeleri katıldı.

“TEKRARINA DÜŞMEYECEK BİR SİSTEM OLUŞTURMA İDDİASINDAYIZ”

Burada bir konuşma yapan Selimoğlu, “Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması için etik ilkelere uygun her türlü mücadeleden yanayız. Eğitimde imkân ve fırsat eşitliği ile Bakanlığın başındaki milli takısı yalnızca yazıdan ibaret olmamalıdır, bütünüyle uygulamada olmalıdır kararlılığındayız. Sendikacılığın zaaflar üzerine kurulmasına, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin teşkilatlanma yöntemi olarak kullanılmasına karşıyız. Hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacağız, siyaset mahfilini ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak görme tarafındayız. Başkalarında yanlış gördüklerimiz ve eleştirdiklerimizi yapma tekrarına düşmeyecek bir sistem oluşturma iddiasındayız” dedi.

“MÜCADELEMİZ MEMURUN VİCDANININ YANI SIRA CÜZDANININ DA HÜR OLMASI MÜCADELESİDİR”

Selimoğlu, şöyle devam etti: Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlattık. Hürriyetçilik her noktada şiarımızdır. Zira özgürlük de, irade beyanı da kutsaldır. Mücadelemiz memurun vicdanının yanı sıra cüzdanının da hür olması mücadelesidir. Düşüncenin gümrük denetçiliği bindiğimiz dalı kesmektir. Dijital dönüşüm sürecini okumak farklı fikirlerin bereketini toplumsal faydaya katabilmekle mümkün olur. Aslolan millettir, devlet dahil tüm kurumlar milletin devamlılığı ve refahı içindir. Uygarlık da örgütlü mücadelenin tohumları arasında yeşerir. Hayat hakkın mücadele azmin kadardır. Ki tüzüğümüz mücadelemizin manifestosudur. Kısa zamanda hatta bir yılı dolmadan 16 bin üye sayısını aştık. Bunun da sarımsı sendikalarda büyük bir rahatsızlık yarattığını gördük. Sarımsı sendikalara eğitim çalışanlarını mahkum etmek isteyen anlayışın yüzde 2’lik dayatması bunun göstergesidir diyerek. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Öztaş başkanlığında yapılan geniş katılımlı ilçe yönetimleri istişare toplantısında; tüm engellemelere rağmen teşkilatlanma çalışmalarına hız veren Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ Şubesinin ilçe yönetimlerinde ki değişiklik ve yeni görevlendirmeler ile sendikal yaşama yeni bir soluk getireceğiz ve mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.
 

Çerkezköy Bakış Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER