İzmir'de Eğitim Sen ve Eğitim-İş öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti

İzmir'de eğitim emekçileri, bir öğretmenin öğrencisi tarafından darp edilmesini basın açıklaması yaparak kınadı.

İzmir'de Eğitim Sen ve Eğitim-İş öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube ve Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube, Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 18 Şubat'ta nöbetçi idareci olan Veysi Özarslan’ın dışarı çıkmak isteyen bir öğrenci tarafından darbedilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Okul önünde “Öğretmene şiddete hayır” yazılı pankart açan eğitim emekçileri sık sık, “Eğitimde şiddet istemiyoruz”, “Laik, bilimsel, kamusal eğitim”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Ortak basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şuğayip Vayiç okudu.

"YAŞANANLARIN SORUMLUSU MESLEĞİMİZİ İTİBARSIZLAŞTIRAN POLİTİKALARDIR"

Vayiç, "Meslektaşımızın yaşadığı bu olayın sorumlusu, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalarda ısrarcı olanlardır. MEB, 19 yılda eğitim sistemimizi bir yapboza çevirmiş, yanlış politikalar, uygulamalar ve toplumu yanlış yönlendirmesi sonucu öğretmenlik mesleğinin itibarını yerle bir etmiştir" dedi.

Okullarda ciddi güvenlik zafiyetlerinin olduğunu aktaran Vayiç, eksik personel sorununa dikkat çekti. "Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir" diyen Vayiç, okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığını, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırdı.

Evrensel 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER