Kahveci: Üniversiteler Takdir Haklarını Çalışanlardan Yana Kullanmalı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gündeme dair birtakım açıklamalar yaptı.

Kahveci: Üniversiteler Takdir Haklarını Çalışanlardan Yana Kullanmalı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gündeme dair birtakım açıklamalar yaptı ve şu ifadeleri kullandı.

"Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları için tıpkı Sağlık Bakanlığı’nda olduğu gibi 1 Nisan tarihinden itibaren 4 ay geçerli olacak ek ödemenin dağıtımı ile ilgili yönetmelik değişikliğinin kısa bir süre sonra yayınlanacağı ifade edilmektedir. 

Üniversiteler; söz konusu düzenlemenin ardından dağıtımla ilgili usul ve esasların belirlenmesinde Sağlık Bakanlığı’nı örnek almamalıdır.

Adil, kapsayıcılığı geniş ve ayrımcılıktan uzak bir düzenleme hayata geçirmelidirler. Bu konuda Üniversitelerin yetkileri de vardır. 

Mevzuata göre Üniversitelerin yönetim kurulları 2020 yılında yapılan düzenlemeler ile kanunlarda belirtilen oranlara bağlı kalmaksızın daha yüksek bir oran belirleme yetkisine belirli ay ve dönemler için sahiptirler. 

Buradan YÖK ve tüm Üniversitelere açık bir çağrıda bulunuyoruz. Takdir hakkınızı sağlık çalışanlarından yana kullanın. Hataları tekrarlamayın, çalışanları sevindirin. 

Türk Sağlık-Sen olarak bu temenni ile birlikte, çalışanlar için başından beri savunduğumuz sağlık çalışanlarına tek ödeme şeklinde maaşa zam yapılmasının en makul, çalışanın beklediği ve hakkaniyetli çözüm yolu olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Sağlık Bakanlığı’nın tüm kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve üniversite hastanelerindeki çalışanları kapsayacak böyle bir iyileştirme ile ancak makul olan hayata geçecektir.

Aklın yolu birdir. Israrla yanlış yapılarak doğrunun da bulanamayacağı bir gerçektir. Kalıcı ve sürdürülebilir, beklentileri karşılayan bir ücret politikası zarurettir." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER