KAMU İŞVERENİN TEKLİFİNİ BEKLİYORUZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 30 Nisan'da toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını anımsatarak, ''Bugün ayın 8'i hala kamu işveren heyetinin teklifini alamadık'' dedi.

KAMU İŞVERENİN TEKLİFİNİ BEKLİYORUZ


KAMU İŞVERENİN TEKLİFİNİ BEKLİYORUZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 30  Nisan'da toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını anımsatarak, ''Bugün ayın 8'i  hala kamu işveren heyetinin teklifini alamadık'' dedi.
Gündoğdu, kamu görevlileri sendikalarıyla Hükümet arasındaki toplu  sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumunun açılışında, yaptığı konuşmada 11 hizmet  kolunda yapIlan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.  Hizmet kolu toplu sözleşmesine giren konuların, sayısı itibarıyla  bakıldığı zaman genelde mazeretin öne çıktığı bir yapının göründüğünü belirten  Gündoğdu, şöyle devam etti:  ''Bazı hizmet kollarında 3'er 4'er, bazılarında 5'er 6'şar konu ancak  girebilmiş. Genele yansıtılanlar var, mali ve sosyal hak olup olmadığı belli  olmayanlar var. Biz bu bakışın mazeret üreten değil, çözüm üreten bir yaklaşıma  bu saatten sonra dönmesini bekliyoruz. Çünkü her bir hizmet kolu yüz binlerce  kamu çalışanının sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte masaya taşımaktadır.  Daha bunun tartışılmasında bile hizmet kolunda olmasına müsaade etmezsek bu  sorunların çözümü güçleşir.''  30 Nisan günü toplu sözleşme görüşmelerinin başladığına işaret eden  Gündoğdu, ''Bugün ayın 8'i hala kamu işveren heyetinin teklifini alamadık, biz  teklifleri toplu sözleşmeden bir hafta önce vermiştik, bu demektir ki 15 gün önce  sunduğumuz teklifler var ama hala kamu işveren heyetinin teklifi gelmiş değil.  Bugün akşama kadar kamu işveren heyetinin tekliflerini beklediğimizi ifade etmek  istiyorum'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER