KAMU SENDİKALARINDAN BÜYÜK EYLEM

Kamu Konfederasyonları Platformu olarak Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura önerdiği sefalet zammını protesto etmek için 22 Ağustos 2023 Salı günü tüm iş kollarında Bir günlük iş bırakma eylem kararı aldı.

KAMU SENDİKALARINDAN BÜYÜK EYLEM

Yüksek enflasyona ve kamu personelinin bunun altında eziliyor olmasına tepkiler devam ediyor. Kamu Konfederasyonları Platformu aldığı kararla tüm iş kollarında bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdular. Hür Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Levent Kuruoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: 
Kamu Konfederasyonları Platformu olarak Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura önerdiği sefalet zammını protesto etmek için 22 Ağustos 2023 Salı günü tüm iş kollarında Bir günlük iş bırakma eylem kararı aldık. Aynı gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve tüm Türkiye’de ortak basın açıklamaları yapacağız. Hakkımızı alana kadar susmayacağız.” Derken eyleme katılacak olan konfederasyonların ise “Hür Sen Konfederasyonu Anadolu Sen Konfederasyonu Bask Konfederasyonu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çalışan-Sen Konfederasyonu Hak-Sen Konfederasyonu Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu Tüm Emekliler Sendikası Yurt Sen Konfederasyonu” olacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER