KAMUSEN VE MEMURSEN TOPLU SÖZLEŞME İÇİN ORTAK HAREKET EDECEK

Toplu pazarlık arifesinde iki konfederasyon genel başkanları bir araya geldi.

KAMUSEN VE MEMURSEN TOPLU SÖZLEŞME İÇİN ORTAK HAREKET EDECEK
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan İsmail Koncuk ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Ahmet Gündoğdu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Koncuk'a, genelbaşkanlığa seçilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileğinde bulundu. Sayın Koncuk ile bundan sonra daha hayırlı işleri birlikte yapmak istediklerini dile getiren Gündoğdu, Koncuk'a yeni görevinde başarılar diledi.
 
Toplu görüşme sürecinin sona erdiğini, artık toplu görüşmenin adını bile anmak istemediklerini vurgulayan Gündoğdu, ikincil mevzuat konusunda yüzde 80
oranında bir uzlaşmaya vardıklarını, TBMM açılıncaya kadar bunu yüzde 100'e
çıkarabileceklerini söyledi. Gerekli yasal düzenlemenin ekim ayı ortalarına kadar bile çıkarılabileceğini belirten Gündoğdu, ''Sayın Koncuk ile benzer bir yaklaşımı
paylaşıyoruz, toplu sözleşmeyi olmazsa olmaz görüyoruz. Bu ümitlerimizi
artırmıştır'' dedi.
    
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da önümüzdeki günlerin kamu çalışanları açısından sıcak geçeceğini  ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı açıklamalar doğrultusunda 15 Ağustos'ta toplu pazarlık masasına oturulabileceğini dile getiren Koncuk, ''Toplu sözleşme hakkını 2011'de kullanmak istiyoruz'' diye konuştu.Üçlü Danışma Kurulunun 4 Ağustos'ta toplanacağını anımsatan Koncuk, tüm konfederasyonların benzer bir yaklaşıma ve fikir birliğine sahip olduğunu vurguladı. Geçmişte kamu çalışanlarına büyümeden pay verilmemesi, Uzlaştırma Kurulu kararlarına uyulmaması gibi nedenlerle kamu çalışanlarının kayıpları bulunduğunu belirten Koncuk, bunların toplu sözleşme imzalanarak çözülmesini beklediklerini kaydetti. İkincil mevzuatta yüzde 100 mutabakat sağlamanın mümkün olduğunu vurgulayan Koncuk, Bakan Çelik'in taleplerine uzak kalmayacağını düşündüğünü ifade etti.
    
Genel Başkan İsmail Koncuk, ''Bizim acelemiz yok. İlla bunu 15 Ağustos'ta yapacağız diye bir şey yok. Hiçbir problem olmadan kamu çalışanlarını memnun eden bir toplu sözleşme hakkına bu dönem kavuşulabilir'' diye konuştu.

Toplantıda Türk Sağlık Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri Önder KAHVECİ ile Türk İmar sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Necati ALSANCAK'da hazır bulundu.




Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER