KAPATMA OKUL

Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 nolu Şube Sekreteri Fuat YİĞİT'in Basın Açıklaması

KAPATMA  OKUL

Mustafa Can.Yıllarca müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı yaptı.Vekaleten müdürlük yaptı.Sınava dayalı yöneticilik atamalarında bileğinin hakkıyla 13.09.2010 tarihinde İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Halkalı İMKB Kız Teknik ve Meslek lisesine müdür olarak atandı.Can’la baş’la okuluna hizmet etti.Aylar sonra tam okuluna alışmış,işler rayına oturmuşken,rotasyonla giden eski okul müdürü Milli Eğitim Bakanlığına açtığı davayı kazandı ve haklı olarak geri geldi.

Hukuk devleti gereği; mahkeme kararlarını uygulanması gerektiği için eski müdür görevine döndü.

Sorun da burada başlıyor zaten.Hiç suçu günahı olmayan,görevde yükselme yaparak müdür olan Can,başka bir okula atanacak.Bütün bu kargaşaya sebep olan İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü boş okul arıyor.Aynı ilçede yeni açılan ve Müdürlüğü boş olan Küçükçekmece Tek.ve End.Meslek Lisesi var.Doğal olarak oraya ataması yapılacak.Çünkü branşı teknik öğretmen olduğu için başka meslek lisesi yok.

Buraya kadar Bakanlığın beceriksizliğinden kaynaklanan hatalar sinsilesi.Tam hatalarını telafi ederler diye beklerken.. Boş olan Meslek lisesine vermiyorlar.Üstüne üstlük görevde yükselme yapan müdürün,kararnamesini müdür baş yardımcığına çevirip eski okuluna yolluyorlar.

Adam mağdur du,daha da mağdur ediliyor yani.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sordum;niçin boş olan kuruma vermediniz diye.Cevaba inanamayacaksınız ama sıkı durun.

‘’O meslek Lisesi’ni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız kapattı’’dediler.Bu olay Patagonya’da olur diyeceğim ama eminim orada bile olmaz.Akıllara ziyan.

Kapatmanın okulu olmaz. Olsa olsa evi olur. O da ayıp olur.

Eminim bunlar kraldan çok kralcının işidir. Sayın Muammer Yıldız’ın bu yaşananlardan ve çirkinliklerden haberi yoktur. En kısa zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın beceksizliği yüzünden mağdur olan bu eğitimciyi İstanbul il Milli Eğitim Müdürü ikinci defa mağdur etmeyecek ve Küçükçekmece’deki Meslek Lisesine atamasını yapacaktır.

Sayın Yıldız’dan da bunu bekleriz.

 

 

Fuat YİĞİT

Türk Eğitim-Sen

İstanbul 5 nolu Şube Sekreteri




 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eğitimci
eğitimci - 13 yıl Önce

Kesin müdürün bir yandaşı vardır o okulda.O nun için kapatmıştır.

Öğrenci
Öğrenci - 13 yıl Önce

Yok böyle bir cevap! Kapattı da ne demek?

öğretmenim
öğretmenim - 13 yıl Önce

eskiden kadınlara değer verilmediği zamanlarda kadınları kapatırlardı.şimdi bunu yapamadıkları için başka şeyleri kapatıyorlar.çok görmüyorum.

yorumcu
yorumcu - 13 yıl Önce

Küçükçekmece Tek.ve End.Meslek Lisesi müdürlüğüne rezerve edilen okul müdürünün sendikası ne acaba.....

HALİL K.
HALİL K. - 13 yıl Önce

EĞİTİMDE OLMAMASI GEREKEN BÜTÜN TABIRLERI BU YÖNETICILERIMIZ, BİZ EGITIMCILERLE GÖSTERDILER.SAYIN BAŞKAN FUAT BEY DE ÇOK İYİ BİR TESPİTTE BULUNMUŞ.BU KADAR KOLTUKLA İÇ İÇE BİR EĞİTİM TEŞKİLATI DÜŞÜNEMİYORUM AMA VAR İŞTE....

Cenk Elvan
Cenk Elvan - 13 yıl Önce

Muammer Yıldız'ın böyle bir iş yapacağı akla mantığa sığmıyor.Sınav kazanan bir insanın hakkını yemek hiç kimseye hayır getirmez.İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nün bir an önce bu yanlıştan dönmesi lazım.Yoksa ne bu Dünya'da ne ahirette yakalarını kurtaramazlar.

Nihat Pamukçu
Nihat Pamukçu - 13 yıl Önce

Durum, insanlarda olması gereken omurganın şeklinden ibarettir. İtaat ettiği sürece koltukta kalacağını bilenler için tercih hakkı yoktur. Hipokrat yemini verdır ama bürokrat yemini yoktur neticede. Adaleti dağıtamayanlar, adalete muhtaç kalacaktır birgün...

DENİZ FETTAHOĞLU
DENİZ FETTAHOĞLU - 13 yıl Önce

eline sağlık hocam,bu kapatılan okula yarın öbür gün atanan müdürde haliyle kapatma müdür olur bu mantıkla

SIRADAKİ HABER