KESK BAŞKANI ÖZGEN;HÜKÜMETİN TEKLİFİ MEMURLAR İÇİN BÜYÜK HÜSRANDIR

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de hükümetin en son nihai teklifi getirdiğini belirterek, bunun hiçbir yenilik içermediğini savundu.

KESK BAŞKANI ÖZGEN;HÜKÜMETİN TEKLİFİ MEMURLAR İÇİN BÜYÜK HÜSRANDIR


Sadece, buçukluk bir artışın olduğunu, bunun dışında diğer bütün haklara yönelik herhangi bir yeni gelişmenin gündeme gelmediğini belirten Özgen, şöyle konuştu:

''Hükümetin bu teklifi, hazırladığı bütçe çerçevesinde elbette politik bir tekliftir. Aynı zamanda bütçenin önemli bir siyasi belge olduğunu biliyoruz. Yani hükümet bu bütçeyle politik tercihini zenginden yana, sermayeden yana yapmıştır. Ama bu tercihi asla ve asla bu ülkenin en fakir kesimi olan kamu emekçilerinden, emeklilerinden yana yapmamıştır. Hem kamu emekçileri açısından hem de emekliler açısından bugünkü toplu sözleşme sonuçları ve hükümetin teklifi büyük bir hüsrandır.''

Özgen, ''bu teklif karşısında kendi emeklerine sahip çıkacaklarını, emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle kendi emeğine sahip çıkması için Türkiye'deki bütün kamu emekçilerinin 23 Mayıs'ta yapacakları greve koşulsuz katılmalarını beklediklerini'' kaydetti.

KAMU ÇALIŞANLARI RENCİDE EDİLDİ
        
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami  Özgen, revizyonun ardından kamu çalışanlarının ''buçuklu yaklaşımla'' rencide  edildiğini ileri sürdü.
Yol ücretleri, yemek, emeklilerin durumu, aile yardımı konularında yeni  bir teklifin getirilmediğini bildiren Özgen, ''Sadece yüzdelik artış oranında  buçuklu bir artışı öngörülmüştür. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir.

 Bu yaklaşım kamu çalışanlarını dün olduğu gibi bugün de hiçleştiren, onların  hakkını gasp eden, emeğini yok sayan bir yaklaşımdır. Hükümetin bu yaklaşımdan  vazgeçmesi lazım'' diye konuştu. Kamu çalışanlarına emeklerinin karşılığını  vermesi gerektiğini belirten Özgen, kamu çalışanları adına heyet başkanı olan  Memur-Sen Konfederasyonu'nun yaklaşımına ilişkin de ''Hükümetin yüzde 3,5'lik zam  artışı yaklaşımına '4,5 olsun da görüşmeleri sürdürelim' tutum ve yaklaşımını biz  kabul etmiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Özgen, ''Hükümetin tutumu ortada, bize yaklaşımı negatif ve sıkıntılı.
 Gücümüzü birleştirmek suretiyle 23 Mayıs'ta bütünlüklü greve gitmek suretiyle  ancak bu hükümete karşı, bize öngördüğü sadaka zammına karşı tutumumuzu ortaya  koyabiliriz'' dedi.

Hükümetin yeni bir teklif getirmek zorunda olduğunu kaydeden Özgen, aksi  takdirde görüşmelerin tıkanacağını söyledi.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER