KESK GREV ÇAĞRISI YAPTI

KESK, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun aldığı 2012 için yüzde 4+4 ve 2013 için yüzde 3+3 oranındaki zam oranlarını protesto etmek için memur konfederasyonlarına çağrı yaptı

KESK GREV ÇAĞRISI YAPTI
 KESK, “Gelin, 23 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeden ders almayanlara, taleplerimize kulaklarını tıkayarak bizimle alay edenlere gerekli cevabı hep birlikte verelim” açıklamasında bulundu.
KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, 11 üyesinden 6’sının doğrudan hükümet tarafından atandığının belirtildiği Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun toplu sözleşme kararını açıkladığı ifade edilerek, “Geçtiğimiz hafta hükümetin yaptığı yarımşar puanlık artışları referans alan Kurul 2012 yılında kamu emekçilerine yüzde 4+4 zam verilmesini kararlaştırdı. Hükümetin 2013 yılına ilişkin yüzde 3+3 teklifinde ise bir değişiklik yapmadı. Kararın 7’ye 4 alınması ve ‘yetkili’ konfederasyon olmakla övünen Memur Sen’in önerdiği akademisyenin yüzde 4+4’e onay vermesi, kamu emekçileri sendikal hareketi açısından utanç verici bir durumdur” denildi.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun hükümetin noteri olmakla suçlandığı açıklamada, “Konfederasyonların ve hizmet kolunda yetkili sendikaların yüzlerce madde ile ifade edilen taleplerini görmezden gelen Kurul tüm uyarlarımıza rağmen açık bir şekilde hükümetin noterliğini yapmıştır. 4 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin ve ailelerinin beklentilerini boşa çıkaran Kurul’un kararını ve başından beri hükümete olduğu gibi Hakem Kurulu’na da koltuk değnekliği yaparak yandaşlığını bir kez daha ispatlayan konfederasyonu kınıyoruz.  Neresinden bakılsa hükümetin baskısı ile alındığı belli olan Hakem Kurulu kararı, kamu emekçileri tarafından kabul edilebilecek bir karar değildir” ifadelerine yer verildi. 
 
ORTAK GREV ÇAĞRISI-
 
2012-2013 yıllarını kapsayan toplusözleşme görüşmelerinin, kamu emekçilerinin talepleri ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şekilde gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada, “Türkiye çapında geniş bir katılımla gerçekleştirilen 23 Mayıs grevi, kamu emekçisinin grev hakkının olmadığını iddia edenleri ve grevsiz toplusözleşme getiren 4688 sayılı yasayı mahkûm ederek, grev hakkımıza ilişkin tartışmalara son noktayı koymuştur” denildi.
KESK, memur konfederasyonlarına çağrıda bulunarak, “Gelin, 23 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeden ders almayanlara, taleplerimize kulaklarını tıkayarak bizimle alay edenlere gerekli cevabı hep birlikte verelim. Gelin, kamu emekçilerinin genel çıkarlarını temel alan bir noktadan 23 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeyi sürdürelim. Gelin, haklarımızı ve özgürlüklerimizi yok sayanlara kapı kulu değil emekçi olduğumuzu birlikte gösterelim. Gelin insanca bir yaşam için taleplerimize sahip çıkmaya devam edelim ve bu talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim” açıklamasında bulundu.
 
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER