KESK: HÜKÜMETİN MEMUR ZAM ÖNERİSİNİN CEVABI GREV

Görüşmeler sonucu açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen hükümetinin kamu emekçileri ile dalga geçtiğini söyledi.

 KESK: HÜKÜMETİN MEMUR ZAM ÖNERİSİNİN  CEVABI GREV

Muhalefet.org'a konuşan KESK Başkanı Lami Özgen, “Gerçek bir toplu sözleşme için bize grevden başka bir yol bırakmadılar. Grev kararı bizim için bir zorunluluk oldu. Tüm kamu emekçilerini gevre davet ediyoruz. Grev çağrımız, sadece konfederasyonumuzun üyelerini değil, Memur Sen dahil diğer sendika üyelerini hiçbir sendikaya üye olmayan kamu emekçilerine de aynı zamanda” diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Özgen AKP hükümetinin bu öneri sözleşme sürecinin daha önce uygulanan toplu görüşme sürecinden farklı olmayacağını gösterdiğini söyleyerek, “AKP Hükümeti kamu emekçisini sefalete mahkum etmeye kararlı. AKP Hükümeti kararlı ise kamu emekçileri de kararlıdır. KESK olarak grev kararımızı açıkladık. Kamu Sen’le birlikte bu grevi örgütleyeceğiz. Tarihine biçimine birlikte karar vereceğiz. Memur Sen’in de bu sürecin parçası olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin önerisinin ‘yok hükmünde’ olduğunu söyledi. Koncuk, “Bugünden başlayarak güçlü eylemlerimizle tepkimizi dile getireceğiz. Bu öneri Türkiye’de yaklaşık 20 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Bu öneriyi 20 milyon adına kabul edilemez buluyoruz” diye konuştu.
Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan öneriden sonra KESK ve Kamu Sen ortak eylemler konusunda görüşmelere hemen başlandığı öğrenildi. Grev tarihi ve diğer eylemlerin takvimi ortak görüşmelerden sonra açıklanması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER