KHK HAKLARINDAN TÜM SÖZLEŞMELİLER YARARLANDIRILMALIDIR

13/06/2011 tarihinde Bakanlığınızca 632 Sayılı KHK kapsamında sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçmek için başvuru yapan/yapmayan öğretmenlere Personel Genel Müdürlüğü tarafından duyuru yapılmıştır.

KHK HAKLARINDAN TÜM SÖZLEŞMELİLER YARARLANDIRILMALIDIR
632 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçenlerin aday öğretmen olmayacakları, sözleşmeli öğretmenlik görevine 06/05/2011 tarihinden önce başlayanların zorunlu hizmetten muaf oldukları, sözleşmeli öğretmenliğe başladıkları tarih itibari ile bir yıllık süreyi tamamlamış olanların kılavuzlarda belirtilen gerekli şartları taşımaları kaydıyla iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, alan değişikliği ve yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmelere başvuruda bulunabilecekleri anlaşılmaktadır.
 
Kısacası hükümet eli ile kadroya geçirilen sözleşmeli personele verilen bu haklar KPSS sınavında şifresi olmadan, sorular eline gelmeden bileğinin hakkı ile sınav kazanarak puan üstünlüğü esasına göre ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlere verilmemiştir.
 
Sözleşmeli öğretmen istihdamını icat eden ve yıllardır bu statüde görev alan öğretmenlerin özlük haklarını açılan ve kazanılan davalar sonucunda mecburiyetten ötürü vermek zorunda kalan bakanlık, yıllardır hakkını yediği bu öğretmenleri yine mağdur etmektedir.
 
Sözleşmeli köleliğe yıllardır dur dediğimiz, yıllardır bu öğretmenlerimizin kadroya geçirilmeleri için ne kadar emek harcadığımız tüm kamuoyunca çok iyi bilinmektedir. Malum sendika gibi Türk Eğitim Sen hiçbir zaman  “yapıyormuş gibi” görünmemiş, her daim yapması gerekeni açık, net ve korkusuzca yapmıştır. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenlik istihdamın kaldırılması ve tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda emeğimiz çok büyüktür, buna kuşku yoktur.
 
Ancak; sözleşmeli personeli kadroya geçirirken sadece KHK ile geçiş yapanlara bir takım haklar verilirken, emek vererek, çalışarak KPSS sınavına giren ve puan üstünlüğüne göre atanan sözleşmeli personelin de unutulmaması ve haklarının korunması gerekmektedir.
 
Bu nedenle sendika üyelerimizden gelen yoğun şikayet üzerine Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili yazılı başvuruda bulunduk.

BELGENİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ




Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER