Kişiye Özel Kadro İddiası !

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kişiye özel kadro tahsisi yapıldığı iddiası ile gündemde.

Kişiye Özel Kadro İddiası !

Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyeleri ve akademisyenler arasında huzursuzluğa sebep olan ve bir profösörün eşi için özel kadro tahsis edildiği iddiaları şu ara Kütahya gündemini meşgul ediyor.

İddialara göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin 31.12.2021 tarihli öğretim üyesi kadro ilanında Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki bir profösörün, üniversite bünyesinde çalışmayan eşi için alelacele ilan çıkartıldı. İlan hem akademisyenlerin hem de yerel kamuoyunun gündemine oturdu. Üniversitede onlarca akademisyenin yıllardır kadro beklediği söyleniyor. Ayrıca 2021 norm kadro yapılanmasında böyle bir kadro da talep edilmemiş. Kadro tahsisi yapılan akademisyenin Mayıs 2021’de doktorayı bitirdiği için 2021 yılının bitmesine bir gün kala jet hızıyla "Öğretim Üyesi" kadro ilanı çıkartılması dikkat çekiyor.

Üstelik bu tür kadro tahsislerinin ya da benzeri uygulamaların daha önce de yapıldığı konuşuluyor. Aldığımız bilgiye göre öğretim üyeleri ve akademisyenler, bu tür uygulamaların belli bir yapıya dahil olanlar için ve akrabalık bağı gibi bağların ön planda tuttularak yapıldığını düşünüyor. Doktorasını bitireli uzun yıllar geçtiği halde bekletilen akademisyenler liyakate önem verilmediğini düşünüyorlar. Sitemize aktarılan bilgilere göre üniversitedeki bu yapıya ve onlara yakın olmayan ya da akrabalık bağı bulunmayan akademisyenler için kadro tahsisi yapılmamakta.

Kamuoyu bu iddiaların doğru olup olmadığını merak ediyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi sitemize konu ile ilgili bir açıklama yollarsa memnuniyetle yayınlarız.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER