KONCUK: BU MİLLETİN DEĞERİNİN BEKÇİSİYİZ

Koncuk: Bu Milletin Değerlerinin Bekçisiyiz

KONCUK: BU MİLLETİN DEĞERİNİN BEKÇİSİYİZ
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada Milli kimliğimiz ve bütünlüğümüze yönelik yapılan saldırılar artarak devam ederken, Devlet Nişanları ve verilme usullerini yeniden düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklikle, nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve T.C. yazısı kaldırılmasına  Türkiye Kamu-Sen olarak itiraz etmiş,  düzenlemenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi doğrultusunda Danıştay’a başvuruda bulunmuştuk.
 
Danıştay 10. Dairesi yaptığımız itirazın ilk incelemesinde, “Yönetmeliğin değişik haliyle uygulanması durumunda telafisi güç veya imkansız zararların doğması koşulunun oluşmayacağını vurgulayarak, bu nedenle yürütmenin durdurulması isteminin oy birliği ile reddine” karar verdi. 
 
KARARA İTİRAZ ETTİK
 
Danıştay 10.dairesinin verdiği bu karar üzerine yeniden yaptığımız itirazda; “İptal davasına konu yönetmelik değişikliği ile, devlet nişanı, Cumhuriyet nişanı, liyakat nişanı olarak ifade edilen ve ülkemizin itibarını göstermek üzere, yabancı ülke devlet başkanlarına, Başbakanlarına, ilim ve sanatta Türkiye Cumhuriyetinin uluslara arası alanda tanıtılması ve yüceltilmesini sağlayan yabancı kişililere verilen nişanlardan, devletimizi ifade eden T.C. ibaresi ile Atatürk silueti çıkarılmıştır. İptal davasına konu ibarelerin yönetmelik metninden çıkarıldığı ve ayrıca iptal davasına konu devlet nişanı, liyakat nişanı, cumhuriyet nişanının şeklinin resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ibaresinde ve ekli şeklinin içeriğinde, belirtilen ibarelere kabartmaya yer verilmediği açıktır. Yönetmelik hükmü ve ekleri incelendiğinde bu husus açıkça gözükecektir.” diyerek itiraz ettik.
 
KONCUK: İTİRAZIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
Danıştay’ın verdiği kararı eleştiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk milletinin kendi değerlerine karşı yürütülen bilinçli politikaların farkında olduğunu söyledi. Koncuk, “Milli kimliğimize yönelik sistemli bir biçimde uygulanan kirli politikaları ve bu coğrafyadan TÜRK adının silinmek istediğini yapılan uygulama ve icraatlarla görmekteyiz.  Ancak bilinmelidir ki, bu topraklar üzerinden TÜRK adını silmek isteyenler bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bizi biz yapan değerleri bir bir silerek değerlerimizi yok etmek isteyenlere bu millet asla fırsat vermeyecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak devlet nişanından T.C. ibaresi ve Atatürk resminin kaldırılmasına yönelik yürütmeyi durdurma talebimizin Danıştay tarafından reddedilmesine itirazda bulunarak yapılan bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi için elimizden gelen Hukuki mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu ülkenin değerlerinin bekçisi olduğumuzu ve bu itirazımızın takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyor, yürütmenin durdurulmasının reddine dair Danıştay kararına itirazımızın değerlendirileceği Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunda milletimizin yüreğini ferahlatacak bir kararın çıkmasını temenni ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER