KONCUK: SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede 4-C’lilere kadro başta olmak üzere 20 maddenin hayata geçmediğini bir kez daha hatırlattı.

KONCUK: SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL!
Türkiye Kamu-Sen’in bu maddeler için dava açtığını belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, Toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen’in ise dava açmak yerine Kamu Denetçiliği Kurumuna şikayette bulunduğunu kaydetti.
 
5 ay sonra yeni toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını hatırlatan Genel başkan İsmail Koncuk, “Hani bir şey demeyeyim dedim ama sussam gönül razı değil, aksi takdirde aldatılan, kandırılan bunca memurun ahı tutar, alimallah. Susalım mı?” diye sordu.
 
Genel Başkan İsmail Koncuk;
 
“Toplu İş Sözleşmesini Memur-Sen 2015 Ağustos ayında, 2 yıllığına imzalamıştı.4-C’lilerimize kadro başta olmak üzere Toplu İş Sözleşmesi’nin 20 maddesi hayata geçmedi.
 
Sonrasında ne oldu, Türkiye Kamu-Sen hayata geçmeyen kararlarla ilgili aylar önce dava açtı, dava devam ediyor. Memur-Sen dava açmadı.
 
Memur-Sen geçen hafta Kamu Denetçiliği Kurumuna gitti. Garip bir durum, dava açamayan Memur-Sen Kamu Denetçiliği Kurumuna şikayet ediyor.
 
2017 Ağustos ayında yani, 5 ay sonra yeni TİS başlayacak, Memur-Sen bugüne kadar durmuş, seyretmiş, dava dahi açmamış ama KDK'munda şikayetçi.
 
Hani bir şey demeyeyim dedim ama sussam gönül razı değil, aksi takdirde aldatılan, kandırılan bunca memurun ahı tutar, alimallah. Susalım mı?”
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER