KONFEDERASYONLARI TEK SES OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

KONFEDERASYONLARI TEK SES OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Toplu sözleşme sürecinde, 2012 ve 2013 yılları için kamu çalışanlarına hükümet kanadının sunmuş olduğu teklif, kamu çalışanlarının içinde bulundukları durum ve hayat şartlarının gerçekliği dikkate alındığında asla kabul edilemezdir.
Teklifin ardından sendikaların muhtemel tepkilerine yönelik olarak hükümet kanadından yapılan açıklamalar da en az sunulan teklif kadar münasebetsiz ve buyurgandır. Hükümetin, buyurgan bir üslupla bu görüşmeleri sağlıklı bir biçimde sürdüremeyeceği anlaşılıyor.
Her fırsatta büyüyen Türkiye’den, şaha kalkan ekonomiden söz ediliyor. Bu teklif ile büyüyen Türkiye’nin ve şaha kalkan ekonominin getirilerinden kamu çalışanları mahrum bırakılmış, sefalet ve yoksulluğa terk edilmişlerdir. Öte yandan muhtemel tepkileri ciddiye almaz bir tutum alışla toplu sözleşme sürecinin kendisi kamu çalışanlarının onur ve gururlarını tahrip eden bir noktaya gelmiştir.
Masada hükümet kanadının karşısında oturan Konfederasyonlar ise ilk tepkilerinde dahi birlik olamamışlardır. Yetkili sendika sıfatını taşıyan Memur-Sen kendi başına eylem yolunu tutarken Türk Eğitim-Sen ve KESK ise 23 Mayıs tarihinde görüşmelerin neticesine göre ortak iş bırakma eylemi kararı almışlardır. Oysaki Özgür Eğitim-Sen görüşmeler başlamadan önce tüm Konfederasyonlara çağrıda bulunmuş taleplerinin birbirine yakın olduğunu hatırlatmış ve tüm Konfederasyonları ortak tutum almaya çağırmıştı. Ortaya çıkan durum kamu çalışanlarının çıkarlarını koruma misyonu üstlenen Konfederasyonların maalesef bu misyonun altında ezildiklerini göstermiştir.
Özgür Eğitim-Sen olarak emeğin ve çalışanın önceliğini dikkate alarak sözleşme sürecinin neticesine uygun düşen tavrı, çalışanların sesini en gür biçimde duyurmak adına iş bırakma da dâhil olmak üzere kamu çalışanlarının eylemlerine destek vereceğimizi ilan ediyoruz. Konfederasyonların toplu sözleşme görüşmelerinde tek ses olmalarına dair daha önce yapmış olduğumuz çağrıyı bu vesileyle yineliyoruz.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal
Kemal - 12 yıl Önce

Tebrikler.Geleceğin Sendikası olabilirsiniz sakın sizler de diğer sendikalar gibi her hangi bir partinin arka bahçesi olmayın.

SIRADAKİ HABER