'KRALDAN ÇOK KRALCI' SÖZDE OKUL MÜDÜRLERİ !

24 Eylül de Eğitim Sendikaları iş bıraktı ve çalışanlar alanlara inerek taleplerini dile getirdiler.

'KRALDAN ÇOK KRALCI' SÖZDE OKUL MÜDÜRLERİ  !
    24 Eylül de Eğitim Sendikaları iş bıraktı ve çalışanlar alanlara inerek taleplerini dile getirdiler. Henüz, Bakanlık bir açıklama yapmadığı için,iş bırakan eğitim çalışanı sayısını bilemiyoruz ama on binlerle belki de yüz binlerle ifade edilebilir.
   Ne istiyor ? Neden iş bırakıp, alanlara indi çalışanlar?
   Öncelikle; insan gibi yaşayacağı bir ücret  istiyor, iş güvecesine dokunulmasın, çalışanların iş güvenliği sağlansın, atamalarda yandaşlık yapılmasın, taşeronlaşmaya karşı, alamadığı enflasyon farkı, 4/c lilerin kadro sorunu gibi bir çok sosyal-ekonomik sorunu, özlük haklarıyla ilgili hassasiyetlerini  dile getirmek için, iş bırakıp alanlara indiler. 
    Eğitim çalışanları,Sendikaların aldığı karar gereği bu eyleme katılıyorlar.Bu konuda,4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasının 18.Maddesi ve Danıştay 12.Dairesinin memur sendikacılığı açısından önemli bir kararı var.”Danıştayın bu kararında,sendikanın aldığı karar uyarınca işe gelmeyen memura disiplin cezası verilmesinin,4688 sayılı Kamu Görevlileri  Sendikaları Kanununa ve Uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğuna hükmetmiştir.”
     “YENİ YANDAŞLAR”
    Bu hükümler çok iyi bilinmesine rağmen, bazı aklı evvel, yandaşlıkta sınır tanımayan hatta başka bir tabirle kraldan fazla kralcı olan okul müdürleri, iş bırakmanın ertesi günü sabah okula gelen öğretmenlerin ellerine birer sarı zarf tutuşturup, onların ifadesini almaya yeltenmişler. Bre gafiller, bre cahiller,ya size ne demeli,nasıl hitap etmeli bir türlü kestiremedim ama bunlara “yeni yandaşlar”  tabiri tam uyacak.Siz kendinizi ne sanıyorsunuz.Bundan 3-5 sene önce olsa,hadi bilmeyebilir, yasayı,kanunu tam kavrayamamış olabilir,mahkeme kararlarından habersiz diyebilirdik.Bütün bu kanun,nizam tanımazlığınızı,cehaletinizi de anladık ta,sizin  son yapılan değişikliklerden,yönetici görevlendirme yönetmeliğinden bile haberiniz yok.Az buçuk okuyup haberdar olsanız,sizin artık öğretmenin sicil amiri olmadığınızı bilmeniz,çalışana kendi kafanıza göre soruşturma-kovuşturma açamayacağınızı anlamanız lazım.Bütün bunlar bir yana,yeni yönetmelikten sonra,yani;75 puanı geçip müdür olarak görevlendirildikten sonra,artık ilçe milli eğitim müdürlerinin okuldaki şefi oldunuz birçoğunuz.Yetkiniz de,etkinizde yok artık. Ancak,amirleriniz  soruşturmalara karar verir, siz evrakları çalışanlara ulaştırırsınız.Bundan da mı haberiniz yok.Müdürlük makamı na tabiî ki saygımız var,eğitim çalışanı da mutlaka saygı gösterecektir  ama, buna; karşısında müdür diye duran kişinin adam olup olmadığına kanaat getirdikten sonra karar verir.
    Sözümüz,bu soruşturma sever müdürcüklere,işini bilen,bilerek yapanlara saygılar ….
                                                                                              
                                                         
                                                                          Enver DEMİR
                                                                         Tes.İst. Şb.Bşk.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN GEMİCİ
HASAN GEMİCİ - 10 yıl Önce

senin gibi tecrübeli bir adama yakışmamış bu açıklama.soruşturmalarda sicil amiri değil, disiplin amiri olmak lazım.okul müdürleri disiplin amiridir.

yönetici
yönetici - 10 yıl Önce

sicil amirliği durumu söz konusu olmadıkça disiplin amirliği olmaz....bu açıklama doğru...okul müdürü sadece durumu üst yazıyla ilçeye bildirir....okul müdürü bilgi verir...okul müdürü öğretmene ceza veremez...dolayısıyla disiplin amiri değildir..okul müdürü görevleri takip eder,aksaklık görürse disiplin amirine bilgi verir....bir okul müdürü,bir öğretmene ben seni hatalı buldum,şu cezayı verdim diyemez...okul müdürü,kendisine muhakkıklık görevi verilmedikçe,hiç bir öğretmenle ilgili sorgulama yapamaz...o halde,okul müdürü için,sicil amiri veya disiplin amiri vasıfları geçerli değildir..

okul müdürü
okul müdürü - 10 yıl Önce

sn.gemici hangi yönetmeliğin hangi maddesine göre okul müdürlerinin disiplin amirliği devam ediyor ? Buradan açıklarsanız aydınlanacağız,şimdiden teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER