KURTULUŞUMUZ AB'NİN KALLEŞLİĞİNDE DEĞİL MÜSLÜMANLARIN KARDEŞLİĞİNDEDİR

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN MISIR BÜYÜK ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KURTULUŞUMUZ AB’NİN KALLEŞLİĞİNDE DEĞİL MÜSLÜMANLARIN KARDEŞLİĞİNDEDİR.

KURTULUŞUMUZ AB'NİN KALLEŞLİĞİNDE DEĞİL MÜSLÜMANLARIN KARDEŞLİĞİNDEDİR
   MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN MISIR BÜYÜK ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE     
  KURTULUŞUMUZ AB’NİN KALLEŞLİĞİNDE DEĞİL MÜSLÜMANLARIN KARDEŞLİĞİNDEDİR.
           Mısır Cumhurbaşkanlığı muhafızları karargâhından açılan ateş sunucunda 53 İhvan-ı Müslimin üyesinin şehit edilmesi Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı, Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı, AGD Ankara Temsilciliği Cansuyu ve İHH’nın öncülüğünde toplanan STK’lar tarafından Mısır Ankara Büyükelçiliği önünde yapılan eylemle protesto edildi.
           
Eylemde SP Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafcı, Memur-Sen Anakara İl başkanı Mustafa KIR, AGD Ankara Temsilcisi ve İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan birer konuşma yaparak yapılan vahşeti telin ettiler
 
            Memur-Sen Ankara İl başkanı Mustafa KIR:1 Yıl önce Mısır’da yaşanan Arap baharının ardından yapılan seçimde halkın %52 sinin oyunu alarak Mısır Cumhurbaşkanlığına seçilen Muhammet Mursi’nin ve ona bağlı sivil yönetimin Mısır ordusu tarafından görevden uzaklaştırılması mısır halkına yapılan en büyük ihanettir.   
 
            Darbeler silah gücüyle halkı ve halk iradesini yok saymanın ve halkın sesini kesmenin adıdır. Bu bakımdan her darbe bir zorbalık olduğu kadar bir alçaklıktır. Ne yazık ki Mısır’da halkın büyük bir kısmı ve ezher üniversitesi hocalarında bazıları darbeye çanak tutmak ve askeri cuntaya boyun eğmek suretiyle alçaklığı ve yeniden firavunlaşmayı tercih etmişlerdir.
 
            Daha aradan bir hafta geçmeden halkın üzerine ateş açılmakta, olaylar sansürlenmekte, haberler karartılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Mursinin tutuklu kaldığı C.Başkanlığı Muhafızları karargâhının önünde toplanmak isteyen halkın üzerine açılan ateş sonucu 53 Kardeşimiz şehit olmuş yüzlercesi yaralanmıştır. Şehitlere Allahtan rahmet,yaralılara acil şifa  Mısır halkına ve Müslümanlara başsağlığı diliyorum.
  
               Mısır darbesi içeride firavunların dışarıda küresel güçlerin oyunudur
 
             Mısır’ı iç çatışmalara sürükleme riski oldukça yüksek olan bu darbe Mısır ordusunun salt iradesi ile değil,  Müslüman Mursi’nin Mısır’ın başında olmasını, Türkiye ve Filistin halkına yakınlaşmasını İsrail’in güvenliği açısından tehlikeli gören ABD, AB ve Küresel emperyalist aktörlerin kirli oyunlarının bir parçası olarak gerçekleşmiştir.  
 
            Demokrasi havariliğini kimseye kaptırmayan BM, AB ve ABD’nin  Mısır askeri darbesini kesin bir dille kınamaktan bile kaçınmalarının hatta darbeyi onaylar mahiyette tavırlar sergilemelerinin altında yatan gerçek budur.  
 
            ABD ve AB’nin İslam ülkelerine demokrasi getirmeleri yönündeki gayretleri Müslümanları zalimlerin zulmünden kurtarmak ve özgürlük alanlarını açmak için değil bilakis doğrudan ya da işbirlikçileri vasıtasıyla o ülke üzerindeki çıkarlarını korumaktır.
 
             ABD tarafından halkı Saddam’ın zulmünden kurtarmak ve demokrasi getirmek için Irak işgal edildi. 2 Milyon ıraklı öldürüldü.2 Milyon kadın dul,5 milyon çocuk yetim kaldı. Binlercesi yaralandı ve sakat kaldı, yer altı yerüstü kaynakları tarihi kültürü yok edildi. Irak’a demokrasi mi geldi? Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. Libya’da 35 bin Müslüm katledildi. Doğu Türkistan Afganistan, Pakistan, Arakanda oluk oluk kan akıyor. Buralara demokrasi mi gelecek? Alın demokrasinizi başınıza çalın. Bir tarafta demokrasi için darbeciler yok ediliyor Mısırda demokrasiden sonra darbeye geçilmek için darbecilere destek sağlanıyor.
 
       AB ve ABD’nin demokrasi ve dostluk anlayışı sorgulanmalıdır
 
   BM, AB ve ABD’nin Ortadoğu ve İslam ülkelerinde oynanan kirli oyunun tek amacı ne demokrasi ne insan haklarıdır. Tek amaç İsrail’in güvenliğidir. Onun için bu ülkelerin demokrasi konusundaki çifte standartları ve samimiyetleri mutlaka sorgulanmalıdır. Kurtuluşu hala batıda görenler batının dostluğunun hangi anlama geldiği konusuna mutlaka kafa yormalıdır.   
           
            Oynanan bu oyunlar, kurulan bu tuzaklar batının gücünden değil Müslümanların dağınıklığından, birbirinin dertlerini dert edinmemelerinden kaynaklanmaktadır.  Şimdi size ibret verisi bir hadisi şerifle dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Peygamberimiz  nübüvvet gözüyle manevi bir dürbünle bu günleri görmüş gibi bizi şöyle ikaz ediyor;
 
            “Yakın bir gelecekte köpeklerin yalak çanağına üşüştükleri gibi ecnebiler üzerinize üşüşeceklerdir. Sahabeden birisi sorar. Ya Resulallah o gün bizim azlığımızdan mı öyle olacaktır. Peygamberimiz: O gün siz sayı itibariyle daha çok olacaksınız. Lakin siz selin üzerindeki çer çöp gibi dağınık bulunacaksınız. Bu sebepten dolayı Allah O gün düşmanlarınızın kalbinden sizden korkma ve size karşı saygılı olma durumlarını çekip alacaktır. Sizin kalbinize de Vehn salacaktır.  Vehn nedir? Diye sorulunca da Peygamberimiz: Vehn, dünyayı sevmek ölümden hoşlanmamaktır” buyurur.
 
            Çözüm Avrupa’nın kalleşliğinde değil, Müslümanların kardeşliğindedir
 
            Çözüm Avrupa’nın kalleşliğinde değil İslam kardeşliğindedir. Irak’ın işgalinden, Libya’nın dağıtılmasından Afganistan’ın, Pakistan’ın iç karışıklığından ve Suriye’nin kardeş kavgasından  Mısır’ın halinden ders alma zamanımız gelmediyse o zaman helakimizi beklemekten başka  çaremiz kalmamıştır. İslam Ülkelerinin halkları ve yöneticileri silkinip ya kendilerine gelecekler, ya da işgal edilmek için gün sayacaklardır.
             Mısır darbesi karşısında BM, AB ve ABD’nin tutumu Müslümanları birleştirmek için bir milat olmalıdır. Çünkü Mısır İslam ülkelerinin silkinişi için bir kırılma noktasıdır. Buradan darbecilerin başarısı darbe heveslilerini harekete geçirecek Müslümanların başarısı heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bütün Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibi, bir bedenin uzuvları gibi bütünleşmelidir.  Gün Mısır’a sahip çıkma, gün Muhammet Mursi’nin yanında olma günüdür.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER