Kuruoğlu: 'Asgari ücret öğretmen maaşına eşitlendi'

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, asgari ücretin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, asgari ücretin öğretmen maaşına eşitlendiğini söyledi. Kuruoğlu, 'Öğretmenler ve kamu çalışanları açlık sınırındaki ücretlerle yaşamak mecburiyetinde bırakılıyor' dedi.

Kuruoğlu: 'Asgari ücret öğretmen maaşına eşitlendi'

Öğretmenlerin dar gelirli sınıfında olduğunu itiraf ediyorlar

Öğretmenlerin ekonomik durumlarının ve çalışma koşullarının acil olarak düzeltilmesi gerektiğini belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, TOKİ'nin 16 bin TL'nin altında geliri olanlara sosyal konut verileceği yönündeki hesapların ve açıklamaların, ülkemizdeki öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının dar gelirli kapsamına girdiğinin itirafı niteliğinde olduğunu söyledi.

"Yoksulluk sınırının baz alınması gerekir"

Öğretmenler ve kamu çalışanlarının maaşlarının belirlenmesinde açlık sınırı değil, yoksulluk sınırının dikkate alınmasını istediklerini belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, "Öğretmenlerin ekonomik şartlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bütün sendikalar hep birlikte bu durumun düzeltilmesi için harekete geçmelidir. Ekonomik olarak iyi durumda olmayan hiçbir eğitimcinin bu ülkenin geleceğine herhangi bir katkısı olamaz. Ekonomik olarak her şeyin ücreti hızla katlanırken artmayan tek şey öğretmenlerin maaşlarıdır." dedi.

"Bütün illerde meydanlara iniyoruz"

Öğretmenlerin ve tüm eğitimcilerin haklarını korumak için önümüzdeki bütün hafta boyunca bütün illerde meydanlara ineceklerini belirten Kuruoğlu, "Asgari ücret öğretmen maaşına eşitlendi. Bizde dahil tüm sendikalar öğretmenlerin düştüğü durumdan utanç duymalıdır. Yoksulluk sınırı üstünde maaş için meydanlara inmeyen sendika sendika değildir. Tüm gücümüzle meydanlara iniyoruz. Önümüzdeki hafta boyunca bütün illerimizde meydanlarda olacağız" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin ekonomik koşullarının acil bir biçimde düzeltilmesini beklediklerini belirten Kuruoğlu, aksi halde demokratik haklarını kullanarak, gerekirse bütün Türkiye'de iş bırakma eylemi yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

SAMSUN SON HABER 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER