Kuruoğlu: Milli Eğitim Eşit İşe Farklı Ücret Ödüyor!

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı işe farklı ücret verdiğini belirtti ve bu sorunun giderilmesini istedi.

Kuruoğlu: Milli Eğitim Eşit İşe Farklı Ücret Ödüyor!

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı işe farklı ücret verdiğini belirtti ve bu sorunun giderilmesini istedi. Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

MEB'DE EŞİT İŞE FARKLI ÜCRET
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176. maddesine istinaden Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere ek dersler %100 artırımlı ödenmektedir.
31 Ağustos 2018 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile öğretmenlere ek ders ücreti ödemelerine ilişkin kararda değişikliğe gidilerek ilkokulların 3. ve 4. sınıflarında Türkçe ve Matematik derslerinden sınıf öğretmenlerine kurs açma imkanı verilmiştir. 
Ayrıca okullarımızda 2010/49 nolu genelge kapsamında ders dışı eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. 
Konuyu örnek bir gerçeklik üzerinden değerlendirmek gerekirse aynı bahçede yer alan bir okulumuzda aynı saatte üç farklı kursta aynı yeterliliğe sahip öğretmenlerimize farklı ücretler ödenmektedir.
4. Sınıfta İYEP kursu veren öğretmenimiz ve okulun çok amaçlı salonunda ders dışı eğitim faaliyeti yürüten öğretmenimiz ek dersini artırımsız alırken, okulun 8. sınıfında yapılan destekleme ve yetiştirme kursu için öğretmenlere %100 artırımlı ek ders ödemesi yapılmaktadır. 
Bakanlığımız sınav kapsamında olmayan müzik, beden eğitimi vb. dersleri destekleme ve yetiştirme kursları  yönergesinden çıkarmıştır. 
Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklentimiz kursların sonlandırılması ile oluşan mağduriyetin giderilmesidir. Çalışma barışı ve eşit işe eşit ücret ilkesi kapsamında İYEP ve ders dışı eğitim faaliyetlerinde yapılan ödemelerin mevzuatta yapılacak değişiklikler ile %100 artırımlı hale getirilmesini talep ediyoruz.
Levent Kuruoğlu 
Genel Başkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER