Kuruoğlu: Proje Okulları Kaos Okullarına Döndü

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, proje okullarına öğretmen ve yönetici atamaları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Kuruoğlu: Proje Okulları Kaos Okullarına Döndü

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, proje okullarına öğretmen ve yönetici atamaları hakkında, sorunun adeta bir kaosa dönüştüğünü belirtti ve birtakım açıklamalarda bulundu. Kuruğlu'nun sözleri şu şekilde: 

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİ ATAMA KAOSUNA KİM DUR DİYECEK?

Proje okullarına öğretmen ve yönetici ataması 2022 başı itibariyle kaosa dönüşmüş durumdadır. Biran önce aşağıdaki çözüm önerilerimiz dikkate alınmalıdır:
1. Bakanlık, illerin uhdesinde yaptığı duyuru ve atamayı merkezî bir atama yöntemiyle liyakatı baş kriter kabul ederek yapmalıdır. Atamalar şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu şekilde özellikle proje okullarına yönetici atamaları mahkeme salonlarına taşınmayacak ve kamu zararı oluşmayacaktır.
2.  MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği revize edilerek atamalar kılavuzla tüm ülkeye ilan edilerek çözümlenmelidir. İllere gönderilen yazılar ve düzenlenen zoom toplantıları ile sağlıklı bir atama gerçekleştirilemez.
3. Atamalar illerde kurulan komisyon ve proje yürütme kurul kararları ile Bakanlık onayına sunulmaktadır. Bu durum yönetici ve öğretmenleri referans arayışına mahkum etmektedir ve güveni zedelemektedir.
4. Atölye ve laboratuvar dersleri branşlarında il dışından atama yapılması yönetmelikle mümkün iken bazı iller, kültür derslerini branş öğretmenleri içinde yönetmeliğe uymadan il dışı duyuruya çıkmaktadır. Ülke genelinde duyuru ve atama birlikteliği yoktur ve bu atama belli bir standarta bağlanmalıdır. Örneğin; tüm illerde kültür öğretmeni ihtiyacı oluşmuş durumda iken bazı iller sadece il içi atama ile ihtiyaç karşılamakta, bazı iller il dışı atama ile ihtiyaç karşılamaktadır. Birçok il ihtiyacını karşılayacak başvuru bulamamaktadır.
5. Bu atama yöntemi ülkenin zorunlu hizmet bölgelerindeki proje okulları öğretmen açığını daha da artırmaktadır. Görevlendirmeler ve ücretli öğretmen istihdamı ile okullar yerel çareler üretmek zorunda kalmaktadır.
6. Atamaların herhangi bir kriter gözetilmeden ve hizmet puanı baz alınmadan yapılması izaha muhtaçtır. Bu atama şekli Bakanlık ve taşra teşkilatını zan altında bırakmaktadır.

Levent KURUOĞLU 
Genel Başkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER