Levent Kuruoğlu: Engeller, Mücadele, Eğitimciler ve Hürriyet Üzerine Konuşmak Lazım

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, her türlü baskı ve sarı sendikalara karşı ülkenin beşinci büyük eğitim sendikası olmayı başardıklarını söyledi.

Levent Kuruoğlu: Engeller, Mücadele, Eğitimciler ve Hürriyet Üzerine Konuşmak Lazım

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, her türlü baskı ve sarı sendikalara karşı ülkenin beşinci büyük eğitim sendikası olmayı başardıklarını söyledi. Kuruoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.
 

"Hürriyetçi Eğitim Sen, kuruluşundan on altı ay sonra büyük bir başarı göstererek sendika mutabakatlarında 18.915 üye sayısına ulaşmış ve Türkiye’nin en büyük beşinci “Eğitim Sendikası” olmuştur.  Sendikamıza yeni üye olan ve Haziran ayında dahil olacak üyelerimizle birlikte üye sayımız 20.418’i bulacaktır.  

Kurulduğu günden itibaren her türlü baskıya, iftiraya maruz kalan, anayasaya ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak sendikalara getirilen suni  %2 barajıyla engellenmeye çalışılan Hürriyetçi Eğitim Sen, eğitim çalışanlarının büyük teveccühüyle tarihi bir başarı elde etmiştir.

Hiçbir engel bizi durduramayacak ve kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak için kararlılık ve cesaretle mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü Hürriyetçi Eğitim Sen; 

Samimi ve kararlı sendikacılık anlayışı ile tebarüz etmiş yeni bir yoldur. 
Köhneleşmiş sendikal düzene karşı açık bir başkaldırıdır. 
Haksızlıklar karşısında direniştir. 
Siyasi partilerin arka bahçesine sığınmayan bir anlayıştır. 
Demokratik sendikacılığın adresidir. 
Mücadelenin adıdır. 

Kamu çalışanlarını toplu sözleşme masasında satanların, memuru yoksulluğa mahkûm edenlerin, meslekte ilk on yılında olan öğretmenleri açlık sınırındaki maaşlara mahkûm edenlerin, kamuda liyakati ortadan kaldıranların, çalışma barışını bozanların, arka bahçelerine sığındıkları siyasi partilerden korkuları nedeniyle temsil kabiliyetini tümden kaybeden o ilkesiz, korkak, sarımtırakların korkularını da anlıyoruz. Maaşları kuşa çevirenler, asgari ücret seviyesinde bir gelir için “buna da şükür” diyenler, kamu çalışanlarını sendika tazminatıyla daha ne kadar kandırabilir? 

Oysa, asıl olan, tüm kamu çalışanlarının, geleceğe daha güvenle bakarak, şahsiyetlerini koruyarak, huzur ve mutluluk içinde var olmalarıdır. Sendikacılığı %2’lik, sendikal tazminata sıkıştırarak, üye kayıplarından kurtulmak isteyenlerin maskeleri artık düşmüş, kirli yüzleri görünmüştür. 

“Ya hep beraber kazanacak ya hep beraber kaybedeceğiz,” şuuru ile hareket edecek olan çalışanlarının güçlü varlığı ile, sarı sendikacılığın sonu yakındır. O gün, tüm kamu çalışanlarının kurtuluş günü olacaktır. 

Bu vesileyle tüm teşkilatımıza, hür yürekli üyelerimize teşekkür ediyorum. Eğitim çalışanlarını, Hürriyetçi Eğitim Sen’e üye olmaya ve kendilerini yıllarca ekonomik, sosyal kayıplara mahkûm eden “sarı sendikalara” karşı çok daha dikkatli olmaya davet ediyorum. 

Saygı ve sevgilerimle." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER