MAĞDUR(!) MU, MAĞRUR MU ?

MAĞDUR(!) MU, MAĞRUR MU ?
Mağdur:Haksızlığa uğramış (kimse), kıygın.   Haksız fiilden ve suçtan zarar gören kimse, zarar   gören erkek.
    Mağrur: Kurumlu, gururlu, kibirli, kendini beğenmiş. Kendine çok fazla güvenen.
   “Mağduru,mazlumu  oynama”konusunda değme tiyatroculara taş çıkartacak  kadar güçlü “rol”yeteneğine sahip bir Başbakan’a sahibiz.
     17 Aralık 2013 tarihinde;Cumhuriyet tarihinin en büyükRüşvet,Yolsuzluk ve Kara Para Aklama Operasyonu gerçekleştirildi. Bu Operasyon neticesinde AKP’nin 4 Bakanı istifa etmek zorunda kaldı. İstifa etmek mecburiyetinde kalan  Bakanlardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’dı. BAYRAKTAR’ın-yaklaşık 1,5 ay arayla-yaptığıiki ayrı açıklamayı hatırlatmak istedim:
1)“Ne yap­tıy­sak Baş­ba­ka­n’­ın ta­li­ma­tıy­la yap­tık. Ben is­ti­fa edi­yor­sam, o da is­ti­fa et­me­li…­”
                                                       25 Aralık 2013- (Erdoğan BAYRAKTAR, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı)
2)“Bu ope­ras­yo­nu kim­le­rin yap­tı­ğı, han­gi iş­bir­lik­le­rin oluş­tu­ğu ka­mu­oyu nez­din­de açık­lı­ğa ka­vu­şu­yor. Baş­ba­ka­nı­mız 40 yıl­dır be­nim da­va­mın li­de­ri. 25 Ara­lı­k’­ta yap­tı­ğım açık­la­ma­da mak­sa­dı­nı aşan bir şe­kil­de is­ti­fa ke­li­me­si ta­ra­fım­dan kul­la­nıl­mış­tır. Bu ifa­dem­den do­la­yı li­de­rim­den ve da­va ar­ka­daş­la­rım­dan özür  di­li­yo­ru­m….”  
                                            03 Şubat 2014- ( Erdoğan BAYRAKTAR, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı)
    Sadece bu açıklamalar  bile ülke yönetimini, kimlere teslim ettiğimizi göstermesi bakımından önemlidir. “Al birini, vur ötekine.” sözü, AKP Yöneticileri’ni-en iyi- ifade eden sözdür. Başbakan ve ekibi;“ Dün söylediğini, bugün inkâr  eden; milleti, aptal yerine koyan”sakat zihniyeti temsil etmektedir. Bu “özürlü bakış açısı”nın; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti’nin hayrına olmadığı, gün gibi aşikâr. Başbakan, “17 Aralık 2013 tarihindeki operasyon”la ilgili neler söyledi. neler:“Küresel güçlerin bir oyunu,kirli bir operasyon,devletin içinde yuvalanan paralel yapının işi; faiz lobisi,vaiz lobisinin hükümete kumpası, haşhaşiler,sahte peygamberler,alim müsveddeleri,…….”
   Başbakan ve hükümet sözcülerinin açıklamalarını takip eden her vatandaş; Hırsızın, arsızın,yüzsüzün hiç mi suçu yok ? sorusunu-mutlaka-sorar. Sadece “rüşvet,yolsuzluk ve kara para aklama” mı ? Elbette değil. AKP yöneticileri ve yandaş,yalaka takım; “bir eli yağda,diğer eli balda”hayatlarını devam ettirirken doğru sözlü,dürüst,namuslu insanlara zulüm reva görüldü. 
   AKP hükümetleri döneminde-Türkiye’de- hırsızlık, kurumsallaştı. Üniversite sınavlarında, KPSS sınavlarında, polis sınavlarında hatta askeri lise sınavlarında soruların çalındığını, “Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Hiç  hak etmedikleri halde; bir çok hırsız, okullara ve devlet kadrolarına yerleşti. Bütün bu olup bitenler, bir plan dahilinde gerçekleşti. Hükümetin  yargıda ve emniyette, operasyon üzerine operasyon yapmasının “bir tek” izahı olabilir: Kendi ifadeleriyle “paralel yapı”yla ortaklaşa işledikleri suçların, ortaya çıkmamasını sağlamak.
    Çırpındıkça batıyorlar.
    3Y(Yoksulluk,yolsuzluk,yasaklar) ile etkin mücadele edeceğini vaat ederek iktidara gelen AKP; yoksul sayısını artırıp yolsuzluk batağına saplandı. Bu dönemde;”yasaklar”,zirve yaptı. Geldiğimiz noktada; Lâğım patladı, pislikler orta yere saçıldı. Başbakan ve ekibinin çırpınışları beyhude. Çünkü; çırpındıkça batıyorlar. Şimdi de Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı gündemde. Para sıfırlama meselesi. Bu mesele; “montaj diyerek geçiştirilecek, üzeri örtülecek”bir mesele gibi gözükmüyor. Başbakan, “Bağımsız Türk Yargısı”na teslim olmak yerine; yine “mazlumu,mağduru oynama,gerginlikten nemalanma”yolunu seçti. Başbakan mağdur mu,mağrur mu? Bu sorunun doğru cevabını,ferasetinden her zaman emin olduğumuz Büyük Türk Milleti verecektir. 
     Türk halkı;“ayakkabı kutularındaki milyon dolarların; mahdumların yatak odalarındaki para kasalarının, rüşvet batağına saplanan bakanların,sıfırlanan paraların,tehditle tahliye edilen Sarraf’ın…..” hesabını-meşru yollardan-kesinlikle soracak;yavuz hırsız,ev sahibini bastıramayacaktır.
      Sözün özü: AKP; Türk Siyasî Tarihi’ne, “Adaleti Katleden Parti”diye geçecektir.   03 Mart 2014   

Ali BENLİ
Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
fikriyekesen
fikriyekesen - 10 yıl Önce

sayın.başbakanım.işinizde.başarılar.dilerim.ben.cokmağdurum..babamın..maaıyla.idare.olmuyorevim.kira.1.çi.kata.oturuyorum..ev.sahibin.taposu.yok.kirayı.artırdıkca.artırıyorşimdide.anju.oldum.siz.bana.tokiden.ev.verecektinia.ama.yapmadınız.ne.olur.kira.yardımı.edin.bari.ev.sahibi.benden.üç.milyar.üçyüz.eli..isliyor.ben..nerden.getireyim.allah.aşkına..yardimcı.olun.ve.adanada.yaşıyorum.ne.olur.mutahitlerede.sesleniyorum.allah.rızası.icin,kafamı.sokacak.ev.kira.veremiyorum.saygılarımlakim.yardım.yapana.allah.razı.olsum

SIRADAKİ HABER