MAHKEMELERE YANLIŞ BİLGİ VERENLERİN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ

Bilindiği üzere eğitim kurumu yöneticilerinin değerlendirilmesi sürecinde yandaş olmayan yöneticilere yönelik adeta bir kıyım başlatılmıştır. Bu süreç içerisinde yaşanan haksızlıklara her geçen gün yeni yeni örnekler eklenmektedir.

MAHKEMELERE YANLIŞ BİLGİ VERENLERİN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ
Bilindiği üzere eğitim kurumu yöneticilerinin değerlendirilmesi sürecinde yandaş olmayan yöneticilere yönelik adeta bir kıyım başlatılmıştır. Bu süreç içerisinde yaşanan haksızlıklara her geçen gün yeni yeni örnekler eklenmektedir. Görev süreleri uzatılmayan yöneticilerin kendilerine verilen düşük değerlendirme puanlarının iptali istemiyle açtıkları davalarda, mahkemeler tarafından idarelerden değerlendirme formunun örneği istenmektedir. Bu kez de idareler tarafından mahkemelere gönderilen değerlendirme formları üzerinde tahrifat yapılarak mahkemeler yanıltılmaya çalışılmaktadır.
Örneğin; Ankara İli Keçiören İlçesi Halit Fahri Ozansoy İlkokulunda müdür olarak görev yapmakta iken, değerlendirme puanı 75’in altında kaldığı için görevden alınan Dursun ÖCAL adlı üyemizin açtığı davada, idare tarafından mahkemeye sunulan değerlendirme formunda; kıdemli öğretmen, kıdemi az olan öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen 1. öğretmen ve öğretmenler kurulunca seçilen 2. öğretmenin yaptıkları değerlendirmelerin tamamı gerçekte “EVET” iken ve değerlendirme puanının hesaplanmasında da cevaplar “evet” olarak dikkate alındığı halde mahkemeye sunulan değerlendirme formunda öğretmenlerin cevaplarının hepsi hayır olarak değiştirilmiştir. Üyemiz hakkında değerlendirmede bulunan öğretmenlerimiz, elektronik ortamda değerlendirme yaptıkları esnada ekran çıktısını da aldıkları için yapılan tahrifat açıkça görülmektedir. Öğretmenlerimiz kendi el yazılarıyla yazıp imzaladıkları dilekçelerde, bu değerlendirmelerden başka ve olumsuz bir değerlendirmede bulunmadıklarını teyit etmişlerdir.
Aynı olay Çanakkale İli’nde de yaşanmıştır. Çanakkale Merkez Akçapınar Ortaokulunda müdür olarak görev yapmakta iken görevden alınan üyemiz Etem KURALAY’ın açtığı davada mahkemeye sunulan değerlendirme formunda da öğretmenlerin verdikleri “EVET” “cevapları hayır olarak değiştirilmiştir. Öğretmenlerimizin noter kanalıyla düzenlenen ifade tutanaklarında cevaplarının tümünün EVET olduğu noter onayıyla tutanak altına alındığı halde, değerlendirme formlarında hayır olarak değiştirildiği görülmektedir.
Denizli İli’nde de Pamukkale Atatürk İlkokulu müdürü iken görevden alınan üyemiz Mustafa TOKDEMİR’in değerlendirme formunda aynı şekilde tahrifat yapılmış, kıdemi en az olan öğretmenin yazılı ve imzalı beyanına göre 25.07.2014 günü saat 16.49’da yaptığı değerlendirmede tüm cevapları “EVET” olmasına rağmen 12.08.2014 tarihi saat 10.02 itibarıyla tüm cevaplar hayır olarak işaretlenmiştir.

Türk Eğitim Sen olarak resmi belgede sahtecilik suçu kapsamına giren ve üyelerimizi mağdur eden bu haksızlıklara sessiz kalmamız mümkün değildir. Sendikamızca ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve ayrıca idari soruşturma talebiyle yetkili makamlara yazı gönderilmiştir. .
 
Suç Duyurusu Dilekçesi için tıklayınız (1)
Suç Duyurusu Dilekçesi için tıklayınız (2)
Suç Duyurusu Dilekçesi için tıklayınız (3) 
İdari Soruşturma talebi için MEB’e yazdığımız yazı için tıklayınız
 
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER