MEB TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YÖNETMELİK TASLAĞI

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik taslağını sendikamıza göndermiştir.

MEB TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YÖNETMELİK TASLAĞI
Söz konusu taslak hakkındaki görüşlerimizin 16 Eylül 2011 tarihine kadar gönderilmesi talep edilmiştir. Taslak hakkındaki üyelerimizin görüş ve önerileri sendikamızın hazırlayacağı görüş metninde önem arz etmektedir. Bu anlamda üyelerimizden görüş ve önerilerini sendikamıza iletmelerini rica ediyoruz.





MEB’in Yazısı İçin Tıklayınız
 
İlgili Yönetmelik taslağı için tıklayınız.
 
Hizmet Alanları Puan Çizelgesi İçin Tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ KILIÇ
ALİ KILIÇ - 13 yıl Önce

YÖNETMELİK GÜZEL SAĞLIK ÖZRÜNÜN OLUP EŞ DURUMU ÖZRÜNÜN OLMAMASI BİR EKSİKLİK 1999 YILINDAKİ GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİNDE EŞ DURUMU ÖZRÜ OLMADIĞI İÇİN DANIŞTAY 5.DAİRESİ YÖNETMELİĞİ İPTAL ETMİŞTİR.BU EKSİKLİĞİN GİDERİLMESİ GEREKİR.

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 13 yıl Önce

Merhabalar!!!Bu yönetmelik taslağı günahıyla sevabıyla mefta olmuştur. Zaten de eksikliklerle dolu ayrımcı ve kayrımcı bir taslaktı. Yeni Teşkilat Yasası ile tüm haksız ve hukuksuz uygulamalar tarihe gömülmüştür. Örneğin Şube Müdürlerinin ekders ücretinde Bakanlığın diğer GİHS Müdürlerinden bir adım önde tutulması, bu taslakta da yine Şube müdürleri eğer durumlarına uygun yer bulunamazsa Tesis Müdürlüğüne atanabilir gibi uyduruk hükümler var. Peki bu taslağı hazırlayan üstün zekalı zatlara şunu sorabilirmiyiz? Tesis Müdürü hangi kadroya atanacak? Lafa gelince Tesis Müdürü yönetici, işinize gelmediğinde ise bir hiç değil mi? Yeni Teşkilat Kanunu mükemmel olmuş, kendini herkesten bir adım önde gören ukalalara öyle bir ders olduki tam isabet.Bu serzeniş tüm eğitim sektörünü temsil eden sendkalara......Sadece MEM lerde Şube Müdürü yok kardeşim. Adam gibi hazırlanaın ve kamu yönetiminin bir gereği olarak kadroların unvanlarına karşılık gelen görev yetki ve sorumlulukların belirlenmesi yönünde çalışmalar yapın...Bütün sendikalara yazıklar olsun, herkes susyun başına geçtiğinde rolleri değişiyor memur ve işçi sendikalarında hep aynı ....Yeni düzenlemelerle diktaörlükler sona erdi,

Yılmaz Barakoğlu
Yılmaz Barakoğlu - 13 yıl Önce

Bu taslak ülkeyi 80 öncesine götürüyor. Uygulanabilirliği hemen hemen yok gibi. Ülkeye zaman kaybettirmekten ve bürokratlarını devletine karşı kırgın yapmaktan başka birşey sağlamayacaktır. Bir örnek vereyim. İki bürokrat arkadaş olsun1. Bürokrat : 10 yıllık şube müdürü,ilçe müdürü vs.: Yönetim alanında yüksek lisans yapmış, branşı dil olmamasına rağmen ingilizce biliyor, KPDS puanı yüksek, eğitim yönetiminde okul müdürlerine seminer verebiliyor, yurtdışına tek başına seminerlere katılabiliyor, ulusal ajanstan fon alabiliyor, başarı belgesi var .....2. Bürokrat : 11 yıllık, tembel, koltuğu sıcak tutmak ve bel sağlığına dikkat etmekle meşgul, paraf ve imzalarla evrak memurluğu yapıyor. Ama iyi konuşarak hava atıp yukardan aldığı yetkinin havasını atıyor...PEKİ : Taslak hangisini öne çıkarıyor?İkincisiniiiiii ?Allah müstahakkınızı versin sizi bu taslağı hazırlayanlar...Ya insaf edin, ülkeye lütfen zaman kaybettirmeyin.Sayın Bakanım lütfen bu taslağı bizzat siz inceleyiniz. Göreceksiniz ki bu taslak çalışanı üreteni geri plana iten, dinazor ve KIDEMİ YÜKSEK OLUP TEMBELLERİ destekliyor. Bakanım sizin Teşkilat Kanununda nasıl çalışanları sözleşmeli ile ön planda çıkarakrak daha fazla ücret verecekseniz, bu yönetmelikte te ÇALIŞANI ÜRETENİ ön plana çıkarak ve diğerlerinin de çalışmasını sağlayacak bir yönetmelik çıkarınız. ROTASYON ihtilal öncesi mantığı bırakın lütfen. Kim ne kadar üretken ise, yetenekli ise öne çıkarınız. Ülke kaybetti çok daha fazla kaybetmesin.

Yılmaz Barakoğlu
Yılmaz Barakoğlu - 13 yıl Önce

BU TASLAK TEŞKİLAT KANUNUNA AYKIRIDIR?Çünkü Kanunun 7.Bölümünün 7. maddesinde: "İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir." deniyor. Taslakta performans ve yetenekler nerede alınmış, ben göremedim arkadaşlar. Sadece dinazorları destekleyen KIDEM puanları var. O zaman bundan sonra bürokrasi hiç kendini geliştirmesin. Ne de olsa performansa bakılmıyor, başarı belgesi ödülüne bakılmıyor. Çalışma sadece koltuğunda paraf ve imza at yeter. Bu taslak insanları böyle yapar. BU TASLAK KANUNA BU YÖNÜYLE AYKIRI OLDUĞUNDAN mahkemeden döner.Şimdiden söylüyorum. İlk te ben söylüyorum. HABERİNİZ OLAAAAA..Ülkeye zaman kaybettirecek, çalışanları küstürmekten, dinazor kafalı yöneticileri desteklemekten başka faydası görünmeyen bu taslak hem mahkemeden döner hem de ülkeye ne yazık ki zaman kaybettirir.

SIRADAKİ HABER