MEB TEŞKİLAT KANUNUNDAKİ SORUNLAR

14 Eylül 2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

MEB TEŞKİLAT KANUNUNDAKİ SORUNLAR
 Yürürlüğe giren KHK ile ilgili sendikamız hukukçuları çalışmalarına devam etmektedir. Ancak, üyelerimizden gelen yoğun şikâyetler nedeni ile ilk olarak özür grubu yer değişikliklerine yılda bir kez yer değişikliği hakkı verilmesi, kurum ve okul müdürlerinin sözlü sınava tabi tutulmaları ile ilgili olarak itirazlarımız yapılmıştır. Öğretmelerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde eş durumu özrü sebebi ile Ocak ve Ağustos aylarında, Sağlık Özründen ise zamana bağlı kalmaksızın yer değişikliği talebinde bulunurken KHK ile bu hakları kısıtlanmıştır.

Yine KHK ile kurum ve okul müdürlerine objektiflikten uzak, adam kayırmacılığa müsait ve denetimi zor uygulama olan sözlü sınavın getirilmesine de Türk Eğitim Sen olarak karşıyız. Bu gerekçeler ile Bakanlığa mağduriyetler meydana gelmeden önce gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda yazılı başvuruda bulunduk. Başvurumuz üzerine gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda tüm hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamuoyuna duyurulur.
 
İlgili Yazımız İçin Tıklayınız (word pdf)
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER