MEB'de usulsüz ve haksız yönetici atamaları çığırından çıktı!

Türk Eğitim- Sen yaptığı açıklamada MEB’in usulsuz atama yaptığını iddia ediyor...

MEB'de usulsüz ve haksız yönetici atamaları çığırından çıktı!

İşte o açıklama;

 

Türk Eğitim Sen’in hukuki mücadelesi sonucunda Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği 1100’ün üzerindeki usulsüz, haksız ve hak edenlerin hakkını gasp ederek gerçekleştirdiği yönetici atamaları yargıdan dönmeye devam ediyor.  Nitekim şimdiye kadar yargıya intikal eden usulsüz atamaların 186 âdeti sendikamızın hukuki mücadelesi sonucunda bozulmuştur.

En son olarak sendikamızın İstanbul Avukatlarından Şahin Zenginal’ın haksızlığa uğrayan üyelerimiz adına açmış olduğu dava neticesinde Bağcılar Naci Ekşi Anadolu Lisesine76. Maddeye göre haksız ve hukuksuz müdür olarak atanan Muharrem Dinleyici ile Bağcılar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürlüğüne müdür olarak atanan Yalçın Yıldırım’ın atamaları İstanbul İdare Mahkemeleri tarafından iptal edilmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen ard arda iptal edilen 76. madde atamalarının mahkeme kararlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na göndererek, tüm 76. madde atamalarının iptal edilmesini 02.11.2009 tarihli yazılı başvurumuzla talep ettik. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu hukuksuzluğu ve haksızlığı görmemeye ısrarla devam ediyor.  Nitekim seçime bir iki gün kalmasına rağmen HUKUKSUZ VE HAKSIZ ATAMALAR çığırından çıkmış bulunuyor.

 

Çünkü Milli Eğitimdeki devasa sorunların üstesinden gelmek için acilen huzura ve iç barışa ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mahkemelerin kararını beklemeden MEB Sayın Nimet ÇUBUKÇU, 76. maddeye göre yapılan bütün atamaları iptal etmesi gerekmektedir. Bu usulsüz ve haksız atamalar iptal edilmeden MEB’de huzurun ve iç barışın sağlanması mümkün değildir.

Türk Eğitim Sen olarak; her türlü hukuksuz ve mesnetsiz atamalarla ilgili mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Temel hedefimiz, ülkemizde, insan hakları esasında hak edenlerin haklarının teslim edilmesini sağlamaktır.

Yandaşlığın sonu yoktur, bir makama gelebilmek için eğitim çalışanlarının bir takım mahfillerde şahsiyetlerini ayaklar altına almalarının önüne geçilmeli ve atama şartlarını taşıyan adayların asaleten hukuka uygun olarak atamaları biran önce yapılmalıdır.

 

                                                                                                     


Yrd. Doç. Dr. M Hanefi BOSTAN


Türk Eğitim -Sen

 İstanbul Bölge Başkanı




 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER