MEB'DEKİ KUMPAS SONLANDIRILSIN

MEB'DEKİ KUMPAS SONLANDIRILSIN
On üç yıldan beri hak edenlerin hakkı gasp edilerek yapılan yandaş atamalar yetmezmiş gibi, son bir yıl içinde Dershaneler ve “Paralel Yapı” bahane edilerek; daha doğrusu bu bahane arkasına sığınılarak MEB’deki 76 bin yöneticinin görevine son verildi. Yerlerine büyük bir kumpas kurularak hiç bir bilgisi, becerisi olmayan ve hiçbir sınavı kazanamayan yandaş sendikanın yöneticileri kurum yöneticiliği görevine getirildi ve getirilmeye devam edilmektedir.
 
          Bu kumpas gereği yandaşsendikanın militanı olmayan ve yandaş sendikanın kanunsuz isteklerine boyun eğmeyen bütün İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları görevden alındıYandaş olmayan bütün şube müdürleri aile bütünlüğü göz artı edilerek sürgüne gönderildi. Ardından 16 bin okul müdüründen,  yandaş olmayan ve Bakanlığın en başarılı okul müdürlerinden8 bin okul müdürü bütün özlük hakları yok sayılarak yöneticilik görevinden resen el çektirildi. Yine bütün okul müdür yardımcıları görevden alınarak yandaş sendikanın istediği kişilertehdit ve şantajla yönetici yapıldı ve yapılmaya devam edilmektedir.
 
          Nitekim sendikamıza ulaşan belge ve bilgilerden anlaşıldığına göre; MEB’de oluşturulan büyük kumpasın, bir ayağında yandaş İl Milli Eğitim Müdürleri, diğer ayağında yandaş İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri, diğer bir ayağında da yandaş sendika yöneticileri yer almaktadır. Emir ve komuta yandaş sendikanın yöneticilerindedir. Yandaş sendika yöneticileri emretmekte, sınav komisyonları, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürleri bu emirleri yerine getirmektedir. Böyle bir ahlaksızlık ve hukuksuzluk eğitim tarihimizde bugüne kadar hiç yaşanmadı.
 
          İstanbul’da görevden haksız ve hukuksuz olarak alınan okul müdürleri yerine sözlü/mülakatla okul müdürü alınması için beşer kişiden 9 komisyon kuruldu. Toplam 45 kişiden oluşan mülakat komisyonunun 44’ü Eğitim Bir-Sen üyesidir. Birileri eğitim ve ahlak şuraları düzenleye dursun, ya da değerler eğitiminden söz ede dursun…
 
          16-26 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan müdürlük mülakat sınavı sonuçları yazılı taleplerimize rağmen günlerce ilan edilmedi. Sonunda bir internet sitesi mülakat sonuçlarına ulaşarak bunları yayınlaması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü sonuçları ilan etmek zorunda kaldı.
 
          Yayınlanan liste incelendiğinde mülakatta 100 tam puan verilenlerin tamamımın Eğitim Bir-Sen'e üye oldukları, hatta bu kişilerin Eğitim Bir-Sen şube başkanı, yönetim kurulu üyesi ya da sendika ilçe temsilcisi görevlerini yürüttükleri yapılan tespitlerden ortaya çıkmaktadır. Daha da önemlisi, mülakatta başarılı sayılanların yani 70 üzeri puan verilenlerin neredeyse tamamı Eğitim Bir-Sen üyesidir. Yine mülakata girmeyen Eğitim Bir-Sen üyelerine tam puan verildiği anlaşılmaktadır.
 
          Yapılan zulme ve haksızlığa rıza göstermeyen kişilerce sendikamıza ve mağdur olan üyelerimize posta yoluyla gönderilen belgelerde; Bakırköy ilçesinde mülakat tarihinden bir hafta önce, yani 9 Ekim 2014 tarihinde, Eğitim Bir-Sen yöneticisi Z.T., yine Eğitim Bir-Sen yöneticilerinden A.Y., M.K, T.İ.,  E. B.,  F.Ö. ve A. C.'a e-posta göndererek, mülakat öncesi ilçelerinde mülakata girecek adaylardan kimlerin okul müdürü olması ve olmaması gerektiği, bunlara verilmesi uygun görülen puanların ve kişiyle ilgili görüşlerin istendiği görülmektedir. E-posta yoluyla istenen belgede şu mesaj yer almaktadır: "Sayın başkanım ekteki formun en geç yarın öğleye bu formatta doldurulup (belirtilen e-posta adresine) gönderilmesi gerekmektedir. Orhan Bey (şube başkanı), formu zamanında göndermeyen ilçenin sorumluluğunun kendisine ait olacağını da söyledi, gerekirse ilçe müdürleriyle görüşülerek de formu tamamlayabilirler dedi”.
 
          Mülakat sınavı öncesinde Eğitim Bir-Sen yöneticileri arasında dolaşan ve onların puanlama yaptığı liste ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yayınlamak zorunda kaldığı mülakat sonuçları listesi birebir uyuşmaktadır. Türkiye genelinde de aynı kumpasın kurulduğu mülakat sonuçlarından anlaşılmaktadır. Bütün bunlar Türk Ceza Kanununa göre suçtur. 
 
          Sendikamız üyesi olup hakkı gasp edilen 45 okul müdürü ve okul müdür adayı 29 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına belgelerle suç duyurusunda bulunarak, kurulan kumpasın bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmasını ve bu kumpası organize eden kişilerin cezalandırılmasını talep etmiştir.

          Artık MEB'deki kumpas sonlandırılarak bütün atamalar iptal edilmelidir. Akabinde de yazılı sınav, liyakat ve tecrübeyi esas alan bir atama yönetmeliği çıkarılarak kumpasın önüne geçilmelidir. Yoksa bu vebali taşıyamazsınız…
 
 
 
Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen
İstanbul İl Başkanı
 
 
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Umutsuz
Umutsuz - 9 yıl Önce

Artık umudumuz kalmadı.Tek umut anayasa mahkemesi idi.Yasa iptal edilir umudumuz vardı oda gitti.Devlet millet geleceğini kaybetti.Çünkü eğitim bitti.

yılmaz
yılmaz - 9 yıl Önce

Yandaş müdürler ve ebs moda deyimle paralel bir yapı oluşturmuş durumda. Mahkeme kararları hiçe sayılarak hukuksuz işlemler yapılmaktadır.

hakmış
hakmış - 9 yıl Önce

76 bin müdürden 45 tanesi mahkemeye gitmiş. Haketmişler.

Hak mış
Hak mış - 9 yıl Önce

Hanifi Bey. Ankarada milli eğitim bakanlığının önünde müdür rotasyonuyla ilgili eylem yapmıştınız.Bu müdürlerden kaçtanesi oradaydı?

osman şenocak
osman şenocak - 9 yıl Önce

ağzı olan konuşuyor...yeni türkiyeye uygun değişim gerçekleşiyor...bu yeni türkiyenin ayak sesleri...

gerçekler.....
gerçekler..... - 9 yıl Önce

osman şen ocak trol musun nesin.yeni Türkiye bumu. hak yeme, insanların rızıkları ile oyanama, hak etmeyenlerin biat kültürüne göre kul olarak bir yerlere gelmesimi.atanan müdürlerin bir çoğunu tanıyorum iki koyun güdemezeler. eğer siz müslümanmansınız ben değilim.lafa geldimi Hz Ömer adeleti dersiniz , hak hukuk dersiniz kul hakkının ağababası yersiniz.bu devleti siz kurmadınız bu devlet parti devleti değil ,makamları ulufe gibi dağıtmak hakkınız değil, yarın mahşerde bunun hesabını nasıl vereceksiniz,Yüce paradanımıda kandıracaksınız. Burası Cumhuriyet tiranlık değil.yüzde 99 müslüman olduğu bir ülkede inançlı insanlara yaptığınız zulum asla unutmayacaktır.Tabi sizde inanç ve Allah korkusu varsa.

SIRA SİZEDE GELECEK
SIRA SİZEDE GELECEK - 9 yıl Önce

ADALETİN OLMADIĞI BİR ÜLKEDE YAŞAMAK VE HAK ETMEDİĞİNİZ O KOLTUKLARDA OTURMAK İÇİNİZE SİNECEK Mİ? ONURLU İNSANLAR ALINTERİNİ YER.. ONURSUZLAR İSE KİŞİLİĞİNİ KAYBEDER.. KUMPASLA KARNINI DOYURUR... GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK. YALAKALAR HESAP VERECEK..

SIRADAKİ HABER