Memur maaşları asgari ücretin altında kaldı! Bu vebal sarı sendikalarındır!

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Gökmen Yayla, memur maaşlarının asgari ücretin altında kaldığını açıkladı. Yayla, yaşanılabilir bir ücreti alamayan memurların bu duruma itilmesinin suçlusunun sarı sendikalar olduğunu dile getirdi.

Memur maaşları asgari ücretin altında kaldı! Bu vebal sarı sendikalarındır!

En düşük memur maaşının asgari ücretin altında kaldığını açıklayan Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Gökmen Yayla, memurları yoksulluk sınırının altında çalışmaya mahkum eden sendikaları sarı sendika olarak suçlayarak, kamu çalışanlarının bu duruma sessiz kalmamaları gerektiğini söyledi. Yayla, "Gün hep birlikte mücadele günüdür" dedi. 

Bu ülkede yaşayan ve ülkesine hizmet ve çalışan her kesin yaşanabilir ve geçinilebilir bir ücreti hak ettiğini dile getiren Gökmen Yayla şunları söyledi; "Asgarî Ücret 11.402 TL oldu. Emekçi kardeşlerimize analarının ak sütü gibi helal olsun. Devletin asıl unsurları memurlarımız, kamu işçisinden az alıyor derken en düşük memur maaşı asgarî ücretin altında kalmıştır. Bizler meydanlarda memur yoksulluk sınırının altında maaş almasın diye hakkımızı ararken her sözleşme döneminde 3,5 zam alıp memnunuz diye masadan kalkan yetkili ama etkisiz sarı sendikalarındır bu vebal. Değerli Kamu Çalışanı Memur Arkadaşlarımız gün tepki koyma günüdür. Yoksulluktan sefalete doğru sürükleniyoruz. Senin için kim mücadele ediyorsa ona destek ol. Fikri Hür Vicdanı Hür İrfanı Hür Ol."

Samsun Son Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER