MEMUR SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU: UYUM YASALARI SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişi sağlayan anayasa değişikliğinin ardından toplu sözleşmeyi sağlayacak uyum yasalarının seçimden önce çıkması gerektiğini söyledi.

MEMUR SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU: UYUM YASALARI SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKMALI
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişi sağlayan anayasa değişikliğinin ardından toplu sözleşmeyi sağlayacak uyum yasalarının seçimden önce çıkması gerektiğini söyledi.
Memur-Sen Düzce Buluşması’nda konuşan Ahmet Gündoğdu, seçimin 12 Haziran’da yapılacağını hatırlatarak, seçim sonrasına bırakılacak düzenlemenin kamu çalışanlarının toplu sözleşme beklentisini karşılamayacağını kaydetti. Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı veren 53 ve 128. maddelerdeki değişikliğin hali hazırda yasal dayanağı olmadığını hatırlatan Gündoğdu, bunun Türkiye’nin taşıyamayacağı bir boşluk anlamına geldiğini kaydetti.
Bu amaçla, Anayasada yer almasını sağladıkları toplu sözleşme hakkını fiilen kullanmalarını sağlayacak ikincil mevzuatın seçimden önce yürürlüğe konulması yönündeki baskılarının süreceğini de dile getiren Gündoğdu, “Toplu sözleşmeyle ilgili kanuni düzenlemenin seçimden önce çıkmaması gibi bir seçeneği kabul etmiyoruz. Bu noktada Hükümete çağrımızı yeniliyoruz. TBMM’yi seçim öncesinde hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak, toplu sözleşmeyle ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle yürürlüğe konulmasını bekliyoruz. Aksi durumu ne düşünüyoruz ne de kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

-“SEÇİMDEN SONRA DA TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KONUSU YENİ ANAYASA OLMALI”-

Seçimden sonra da Türkiye’nin en önemli konusunun yeni anayasa olması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, referandum süreciyle başlayan demokratikleşme hamlesinin tamamlanması gerektiğini ifade etti. Ahmet Gündoğdu, yeni anayasada kamu görevlileriyle ilgili olmazsa olmazları arasında kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev yasaklarının sona erdirilmesi olduğunu kaydetti.

-“KAMU ÇALIŞANLARINA TOPLU SÖZLEŞMEYİ GETİREN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SAĞLADIK”-

Memur-Sen’in sendikal kazanımlarını da dile getiren Gündoğdu, “Memur-Sen Konfederasyonu geçtiğimiz üç yılda sendikacılık adına, çalışma hayatı adına, ülkenin demokratikleşmesi, insanımızın özgürleşmesi adına tarihin kaydedeceği başarılara imza atmıştır” ifadesini kullandı.
“Toplu sözleşme masası kurulmazsa, toplu görüşmeye katılmayacağız” kararıyla başlattıkları süreçle kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyi getiren anayasa değişikliğini sağladıklarını belirten Gündoğdu, bu dönemde elde edilen kazanımların en önemlisinin de bu olduğunu dile getirdi.

-"24. DÖNEM TBMM’NİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ YENİ ANAYASA YAPMAK”-

Memur-Sen’in sadece kamu çalışanlarının haklarını savunan ve dile getiren bir konfederasyon olmadığını da vurgulayan Gündoğdu, “Biz, demokratikleşme süreciyle startı verilen, 12 Eylül referandumuyla gerçekleştirilen Anayasa değişikliyle ivme kazandırılan “demokratik, özgür ve sivil Türkiye” hedefine olabilecek en kısa sürede ulaşmayı öncelikle hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Konfederasyonumuzun “Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de Evet” sloganıyla yürüttüğü kampanyayla büyük destek sağladığı 12 Eylül referandumuyla kabul edilen Anayasa değişikliyle milletimiz, bürokrasinin ele geçirdiği iradeyi büyük oranda geri almış, vesayete son verme iradesini ortaya koymuştur. Bu kapsamda, iradenin tam anlamıyla yeniden milletin eline geçmesi ve vesayetin yeniden tezahür etmeyecek biçimde son bulması için, gecikmeden, ertelemeden yeni Anayasa diyoruz. Bu açıdan, 12 Haziran seçimleriyle yenilenecek olan 24. Dönem TBMM’ne en önemli görevinin, ‘yeni Anayasa yapmak’ olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

-“TOPLU GÖRÜŞME MASASINDAN TOPLU SÖZLEŞME METNİ ÇIKARDIK”-

2010 yılı toplu görüşmeleri sonunda imzaladıkları mutabakat metninin, Memur-Sen’in sendikal örgütlenmeden gelen gücü kazanıma dönüştürme başarısının en somut örneği olduğunu da söyleyen Gündoğdu, 9 yıllık toplu görüşmelerin finalini oluşturan bu süreçte toplu görüşme masasından toplu sözleşme metni çıkardıklarını ifade etti.
Memur-Sen’in Grup Marmara Sigortacılık, SBN Sigorta ve Şekerbank işbirliği ile imzaladiği Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortası hakkında da bilgi veren Gündoğdu, “İlkini 2009 yılında imzaladığımız sigorta sözleşmemizi, 5 Mart’ta imzaladığımız yeni sözleşmeyle iki yıl daha uzattık” şeklinde konuştu.
İmzalanan Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortası hakkında ayrıntılı bilgi veren Şekerbank Bireysel Krediler Yöneticisi Ahmet Güney ise, Memur-Sen üyelerine primlerini sendikalarının ödediği Grup Ferdi Kaza Sigorta Poliçesi ile SBN Sigorta A.Ş’den 15 bin TL’lik teminat sağlandığını söyledi. Şekerbank’la yapılan işbirliği sonucu ise ücretsiz kredi kartı sahibi olanlara 25 bin TL’ye diğer sigorta çeşitlerinde(Trafik, kasko…vs) yararlananlarda bu teminat tutarının 55 bin TL’ye kadar çıktığını ifade eden Güney, Memur-Sen ailesiyle yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

-İL DİVAN TOPLANTISINA KATILDI-

Ahmet Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen Düzce İl Divan Toplantısı’na katıldı. Memur-Sen Düzce Buluşması’na, Büro Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Diyanet-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ali Bayır’ın yanı sıra Memur-Sen’e bağlı sendikaların Düzce il ve şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER