MEMUR SEN DAYANIŞMA AİDATI İSTEDİ, KAMU SEN HAYIR DEDİ

KAMUSEN GENEL MERKEZİNİN SİTEMİZE GÖNDERDİĞİ BASIN AÇIKLAMASI..

MEMUR SEN DAYANIŞMA AİDATI İSTEDİ, KAMU SEN HAYIR DEDİ
Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sendika üyesi olmayanların yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödemesini istediklerini ancak buna Kamu Sen’in karşı çıktığını” açıklamıştır.
Ahmet Gündoğdu’nun açıklamaları doğrudur. TBMM’de yapılan alt komisyon toplantısında Ahmet Gündoğdu, her hangi bir sendikaya üye olmayanların yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödemesi gerektiğini, sendika kanununda bu doğrultuda bir düzenleme yapılmasını istemiştir.
TBMM Alt komisyon toplantısında Gündoğdu’nun bu talebine cevap veren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Sendika Kanun Tasarısında Toplu Sözleşme İkramiyesinindüzenlendiğini, söz konusu ikramiyenin sadece sendika üyelerine ödendiğini, sendikalara üye olmayanların Toplu Sözleşme İkramiyesini almadığını, söyleyerek, üye olmayanları bir de dayanışma aidatı ödemek zorunda bırakmak iki defa cezalandırmak anlamına gelecektir. Kaldı ki, sendikalar üyelerine hak talep ederler, Toplu Sözleşme İkramiyesi üç ayda 45 TL olarak üyelerin cebine girmektedir. Ancak, dayanışma aidatı sendika kasasına girecek bir paradır. Şayet bu komisyon, dayanışma aidatını kabul ederse, yıllardır şikayetçi olduğumuz sendika ağalığını memur sendikacılığına da getirmiş olacaktır.Biz Türkiye Kamu Sen olarak sendika ağalığına hayır diyor, üyenin cebine gidecek paraya ise evet diyoruz. Dayanışma aidatına, İLO'nun bakış açısı da, olumlu değil.” Dedi.
TBMM Alt Komisyonunda gelişen bu olay, sendikal ahlak gereği bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmamış, ancak Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikamızın dayanışma aidatına karşı çıktığını açıkladığı için, kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.
Kamu oyuna saygıyla duyurulur.
Not:Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un konuşması Alt Komisyon tutanaklarına geçmiştir.
TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ
 
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER