MEMUR-SEN HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER VE ÖNERİLERİ İÇEREN BİR RAPOR HAZIRLADI

64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler

MEMUR-SEN HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER VE ÖNERİLERİ İÇEREN BİR RAPOR HAZIRLADI
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen'in beklentileri doğrultusunda hazırlanan "64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler" başlıklı raporu Başbakan Davutoğlu'na sundu. Kitapçık haline getirilen rapor iki ayrı bölümden, onlarca öneri ve tekliflerden oluşuyor.
 
OLMAZSA OLMAZIMIZ İŞ GÜVENCESİ
 
"Kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikacılığı yoğun kamu merkezli çalışma hayatı kesitinde 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle üretilen, elde edilen çalışma barışı ve toplumsal barış yeni kazanımlarla mutlaka devam ettirilmelidir" vurgusunun yapıldığı kitapçıkta, Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedeflerin kesinlikle Hükümet Programı'nda yer almaması gerektiğine vurgu yapılıyor.
 
 
ÖZGÜRLÜKLER GENİŞLETİLMELİ
 
Hükümet programının temel başlıkları arasında yer alması gereken konuların sıralandığı kitapçıkta, Kamunun istihdama öncülük yapması, Yeni Anayasanın yapım ve yazımı, kamu görevlilerine grev ve siyaset hakkı talep ediliyor. Kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılması konusuna özel vurgu yapılan kitapçıkta, "Kılık-Kıyafet konusunda sınırlama üreten yönetsel düzenlemeler ile fiili uygulamalara son verileceği ve bu kapsamda üniformalı kamu görevlilerine yönelik başörtüsü yasağı ile erkeklere yönelik kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılması ivedilikle gerçekleştirilecek işler kapsamında olduğu ifade edilmelidir" deniliyor.
 
Sendikal örgütlenme hakkının kapsamının genişletilmesinin istendiği tekliflerde, Toplu sözleşmenin konu bakımından kapsamının genişletilmesi, kadrolu istihdam ve taşoren uygulamasının sonlandırılması isteniyor.

Yalçın, Çankaya Köşkü`ndeki Toplantıya KatıldıTERÖR VE PARALEL YAPIYLA MÜCADELE
 
 
Terörle ve paralel yapıyla mücadele konusuna da vurgu yapılan kitapçıkta, "Toplumsal sözleşme niteliğinde bir anayasa yapma hedefinin vazgeçilmez unsurlarından ikisinin "kalıcı ve etkin kamu düzeni" ve "bütün kesimlerin katkı sunduğu toplumsal huzur ve barış" olduğu gerçeğinden hareketle vesayet zeminleriyle, devlet içinde kendilerine mahsus egemenlik alanı oluşturma çabasına girişen paralel yapılarla, terörle, terör örgütleriyle, terörü destekleyen yapılarla mücadelenin devamı ile birlikte ötekileştirici devlet suçlamasına malzeme yapılan bütün zeminlerin temizlenmesi doğrultusunda geçmiş dönemlerde hayata geçirilen "Çözüm Süreci" başta olmak üzere Alevi ve Roman vatandaşların beklentilerinin karşılanması, mağduriyetlerinin giderilmesi hedefli, ortak akıl ve ortak sorumluluk temelli süreçlerin olabilecek en kısa sürede istenilen sonucu üretmesinin sağlanacağı Hükümet Programı'nda yer almalıdır" ifadeleri yer alıyor.
 
NASIL BİR EĞİTİM SİSTEMİ?
 
Yargı reformuna da vurgu yapılan kitapçıkta, vesayet dönemi izlerinden arınmak için kapsamlı çalışmaların yapılması isteniyor. Eğitim sistemine yönelik uyarılarında yer aldığı kitapçıkta, "Ahlak eğitiminin hem ilk hem de orta öğretimde temel bir referans ve hedef alanı olarak belirleneceği, eğitim sisteminin "insan ve güzel ahlak" arasındaki vazgeçilmez ilişki üzerinden yeniden tesis edileceği vurgusu Hükümet Programı'nda kesin bir şekilde dile getirilmelidir" deniliyor.
 
KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN ÖNEMLİ TALEPLER
 
Çalışma hayatına ilişkin ise 12 ayrı başlıkta onlarca önerilerin yer aldığı kitapçıkta, olmazsa olmaz olarak "İş Güvencesi" belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu'na sunulan kitapçıkta, "Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedefler kesinlikle Hükümet Programı'nda yer almamalıdır" ifadeleri yer alıyor. Kitapçıkta, kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4/C ve 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması ve disiplin cezalarının affı gibi taleplere yer verildi.

İŞTE "64. HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER VE HÜKÜMET PROGRAMINA ÖNERİLER" BAŞLIKLI KİTAPÇIĞIN TAMAMI:
KİTAPÇIK İÇİN TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER